NBA

Warriorsi uz podršku navijača svladali Jokićeve Nuggetse, Clippersi teže od očekivanog protiv fenjeraša Rocketsa

Luka Medak

Steph Curry/Foto: REUTERS

Steph Curry/Foto: REUTERS

Prvi put nakon početka pandemije Golden State Warriorsi igrali su pred svojim navijačima i odmah upisali pobjedu nad favoriziranim Nuggetsima, dok su Clippersi "sušom" u trećoj četvrtini umalo prepustili pobjedu Rocketsima.



RIJEKA Prvi put nakon početka pandemije Golden State Warriorsi igrali su pred svojim navijačima, a imali su im što i pokazati. Bez previše muke uspjeli su svladati favorizirane Denver Nuggetse u utakmici u kojoj su kao momčad realizirali 53,6 posto šutova te imali čak 39 asistencija. U tom segmentu najviše je bio raspoložen Draymond Green, koji je zabio samo dva poena, ali zato skupio 12 skokova i podijelio čak 19 asistencija.


Najbolji strijelac Warriorsa bio je ponovo Steph Curry s 32 poena, Kelly Oubre je s klupe dodao 23, dok je Andrew Wiggins završio s 19 poena.


Kod poraženih Nuggetsa samo su trojica igrača bila raspoložena, a predvodio ih je Michael Porter Jr. s 26 ubačaja. Nikola Jokić ubacio je 19 uz šest skokova i jednako toliko asistencija, a Aaron Godon je dodao 17 poena. To su ujedno bila i jedina trojica s dvoznamenkastim brojem koševa, što nije bilo dovoljno da nadigraju Warriorse nošene energijom navijača.




Nuggetsi su praktički cijelu utakmicu morali igrati bez Willa Bartona, koji se ozlijedio samo 59 sekundi nakon početnog podbacivanja.


Los Angeles Clippersi teže su od očekivanog pobijedili fenjeraše Houston Rocketse, koji su dan ranije ostali bez šanse za doigravanje prvi put nakon osam godina. Sve je išlo glatko za Clipperse do treće četvrtine, kada im je potpuno stao šut – ubacili su samo 11 poena u 12 minuta i prepustili Rocketsima prednost.


U posljednjoj četvrtini “povukao” je Reggie Jackson s tri uzastopne trice za niz 11-2, koji im je vratio vodstvo i dozvolio im da relativno mirno privedu susret kraju.


Najbolji je za Clipperse bio Paul George s 33 poena, 14 skokova i četiri asistencije dok je Reggie Jackson ubacio 19 poena uz pet skokova i asistencija. Hrvatski centar Ivica Zubac igrao je 23 minute i ubilježio 12 poena, osam skokova i jednu asistenciju. Clippersi su igrali bez Kawhija Leonarda i Rajona Ronda, koji se oporavljaju od ozljeda.


Rezultati:


Atlanta – Miami 118:103
Brooklyn – Boston 109:104
Houston – LA Clippers 104:109
Oklahoma City – Washington 109:129
Charlotte – Cleveland 108:102
Golden State – Denver 118:97
Portland – Memphis 128:130