Formula 1

Mnoštvo u Imoli odalo počast Ayrtonu Senni 30 godina nakon što je poginuo u nesreći

Hina

Foto REUTERS

Foto REUTERS

Navijači noseći brazilsku zastavu prošetali su stazom prije nego što je održana minuta šutnje u 14.17 sati na kobnom zavoju Tamburello kako bi se obilježilo vrijeme nesreće koja je karizmatičnog Brazilca stajala života u dobi od samo 34 godine



IMOLA Ljubitelji moto utrka i političari okupili su se u srijedu na talijanskoj stazi Imola kako bi odali počast trostrukom svjetskom prvaku Ayrtonu Senni koji je poginuo u nesreći pri velikoj brzini prije 30 godina tijekom Velike nagrade San Marina.


Navijači noseći brazilsku zastavu prošetali su stazom prije nego što je održana minuta šutnje u 14.17 sati na kobnom zavoju Tamburello kako bi se obilježilo vrijeme nesreće koja je karizmatičnog Brazilca stajala života u dobi od samo 34 godine.


“Senna je bio vrlo važna osoba za sve Brazilce, vrlo skromna osoba, vrlo posvećena s velikim vrijednostima koja nas je naučila sjajnim lekcijama”, rekla je Renata Ewbank, Sennina obožavateljica iz Brazila.”I danas nam jako nedostaje”, dodala je.




Navijači su se prisjetili i Austrijanca Rolanda Ratzenbergera koji je dan prije pogibije Senne nastradao u Imoli nakon nesreće u kvalifikacijama. Ayrton Senna nosio austrijsku zastavu u svom bolidu u čast Rolandu Ratzenbergeru. Smrtonosni vikend 1994. pokrenuo je veliku promjenu sigurnosnih pravila, promijenivši zauvijek Formulu 1.


Bruno Senna, nećak prvaka i bivši vozač F1, bio je među okupljenima, zajedno s Ratzenbergerovim roditeljima, kao i talijanski ministar vanjskih poslova Antonio Tajani, kao i njegovi brazilski i austrijski kolege Mauro Vieira i Alexander Schallenberg.


Cvijeće je položeno na Tamburello nakon minute šutnje, a obožavatelji i zaštitari su pljeskali. Šalovi, cvijeće i svijeće stavljeni su i na kip Senne u Imoli.