Blažić promašio podjelu bodova

Vaterpolisti Primorja EB porazom od Mornara BS na Kantridi otvorili novu sezonu u prvenstvu Hrvatske

Valentina Prokić

Tin Brubnjak i Marin Vrdoljak/Foto: V. KARUZA

Tin Brubnjak i Marin Vrdoljak/Foto: V. KARUZA

Nakon što su gosti propustili realizirati napad, kapetan Blažić je u posljednjim sekundama pokušao pogoditi izjednačenje, no Kordić je obranio.



RIJEKA Utakmica 1. kola prvenstva Hrvatske za vaterpoliste: Primorje EB – Mornar Brodospas 9:10 (1:3, 4:4, 1:2, 3:1). Bazen Kantrida. Gledatelja: 40. Suci: Rončević (Šibenik) i Gavrilović (Zagreb). Delegat: Jambrović (Zagreb).


PRIMORJE EB: Duvnjak-Starčević, Vuković 1, L. Babić, Tomić, Brubnjak 3 (1), Blažić, Čubranić 2, K. Babić 1, Sotošek, Burburan, Crippa, Jurišić 2, Olić, Kaluđerović.
MORNAR BS: Kordić, Vrdoljak 4 (2), Hrvatić, Gudurić, Solje 1, Jakovčević 1, Buzdovačić, Akrap 3, Bušelić 1, Uvodić, Božan, Carev, Pavić, Dužević.


Peterci: Primorje EB 1 (1), Mornar BS 2 (2). Igrač više: Primorje EB 3 (10), Mornar BS 1 (5). Tri isključenja: Božan (Mornar BS) 26’.




Vaterpolisti Primorja EB poraženi su na startu prvenstva od Mornara BS 9:10. Primorjaši su odigrali solidnu partiju, ako se uzme u obzir manjak iskustva i uigranosti, te su u pojedinim trenucima odlično parirali nešto starijim i iskusnijim gostima, koje je riječka mladost malo i iznenadila.


Duje Akrap iz trećeg je pokušaja doveo Mornar u vodstvo. Izjednačio je Karlo Babić, da bi zatim Luka Babić propustio realizirati napad dozvolivši laku obranu vrataru Kordiću. Novu priliku za vodstvo domaćih prokockao je Jurišić u šestoj minuti kada je neometan loptu iz blizine poslao preko gola. Isključenje Luke Babića iskoristio je Bušević i pogodio za vodstvo Mornara, koje je potvrdio Akrap minutu prije kraja prve četvrtine (1:3). Jurišić se našao oči u oči s vratarom Kordićem, no previše je »cimao« i na kraju pogodio stativu. Druga četvrtina ponudila je vatromet pogodaka s obje strane, a gosti su na odmor s 5:7.


Treća dionica počela je loše za Primorjaše, s dva skrivljena peterca. Oba je realizirao Vrdoljak te odveo Mornar na 5:9. Riječani su polako hvatali priključak golovima Jurišića i Brubnjaka (7:9), ali je Solje povisio na 7:10 u 29. minuti. Prvo je Brubnjak smanjio zaostatak, a onda Čubranić doveo Primorjaše na 9:10. Nakon što su gosti propustili realizirati napad, kapetan Blažić je u posljednjim sekundama pokušao pogoditi izjednačenje, no Kordić je obranio.