SPORT FEST

Trodnevni praznik sporta i zdravog života: danas u Poreču svečano otvaranje petog izdanja Sport Festa

Valentina Prokić

Gradonačelnik Loris Peršurić i izvršni direktor Sport Festa Alan Balen

Gradonačelnik Loris Peršurić i izvršni direktor Sport Festa Alan Balen

Naglasak konferencijskog dijela bit će na Igrama u Tokiju, a o njima će govoriti predsjednik HOO-a Zlatko Mateša, glavni tajnik Siniša Krajač te Martin Sinković, Tin Srbić i Ana Đerek



RIJEKA Poreč je od danas do nedjelje domaćin 5. izdanja Sport Festa, događaja regionalnih razmjera koji okuplja brojne sportaše i rekreativce, atraktivne predavače i izlagače, proizvođače sportske opreme i hrane, tvrtke i udruge koje se bave uslužnim djelatnostima u sportu.


Sport Fest počinje svečanim otvaranjem u dvorani Žatika u 11 sati, nakon kojeg će se dodijeliti JUMP nagrade u 7 kategorija za doprinose i ostvarenja u sportu pojedincima, klubovima, organizacijama i gradovima. Porečka dvorana i njena okolica bit će središte svih sportskih i konferencijskih događanja.


Ugledni predavači


– Znam da imamo puno manifestacija koje se napokon vraćaju u naš grad i puno njih odgovara upravo Poreču i identitetu našeg grada. No, kao grad koji živi sport, grad koji ima jako veliki broj registriranih sportaša profesionalaca i rekreativaca, grad koji ima jedno igralište na otprilike 200 stanovnika, dok je nacionalni prosjek jedno na 800, grad sa 6 javnih dvorana, dvije privatne, bezbroj teniskih i drugih sportskih terena, s nogometnim kampusom u izgradnji… Mislim da se možete složiti da je Sport Festu mjesto upravo tu, u Poreču. Zato hvala organizaciji koja se ponovno vratila u Poreč, koja je tu bila i lani kad gotovo nije ni bilo manifestacija. Rekao bih da je ovo idealna manifestacija za sve generacije jer ima mnogo dobrih predavanja i gostovanja, ali je i ponuda sportova izuzetna pa zato sve pozivam da dođu do dvorane Žatika ovaj vikend i uživaju u Sport Festu – rekao je gradonačelnik Poreča Loris Peršurić na predstavljanju manifestacije.




Naglasak konferencijskog dijela Sport Festa bit će na olimpijskoj godini i događajima iz Tokija, a o njima će svoje dojmove podijeliti predsjednik i glavni tajnik Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) – Zlatko Mateša i Siniša Krajač, te olimpijci Martin Sinković, Tin Srbić i Ana Đerek.


Uz njih, nastupit će brojni drugi odlični predavači, među kojima su Nikola Pilić, Dubravko Šimenc, Igor Boraska, Tomislav Družak, Željko Gabron, Hrvoje Horvat, Marijan Kustić, Marko Vukojević i Danijel Šaškin. Sajamski dio, koji je otvoren za sve posjetitelje od petka do nedjelje, bit će kao i uvijek interaktivan, uz mnogo prilika za isprobavanje najmodernije sportske opreme i sudjelovanje u raznim sportskim vježbama i natjecanjima.


Atraktivna natjecanja


– Zahvaljujem se našim domaćinima i partnerima na kontinuiranoj i vrhunskoj podršci. Veliko nam je zadovoljstvo da smo opet u Poreču za već peto izdanje Sport Festa. Čeka nas vrlo bogat sajamski dio, cijeli niz atraktivnih natjecanja odnosno aktivnosti koje uključuju Run Fest utrku, crossfit i body building natjecanja, dodgeball utakmice, hrvatski lacrosse kup, flying disc, obaranje ruku, plesno natjecanje, freestyle nogomet i još mnogo toga. Podsjećam kako su sajam i praćenje natjecanja besplatni za sve posjetitelje pa pozivam sve zainteresirane da nam se pridruže na ovom sportskom vikendu – rekao je izvršni direktor Sport Festa Alan Balen.


Hrvatski olimpijski odbor i ove će godine na Sport Festu biti zastupljen s posebnim štandom, na kojem će se uz promociju sponzora i partnera, posjetitelji moći i zabaviti uz atraktivne virtualne igre. Večeras će se održati i popularna predstava »Samo preko njega mrtvog« Renea Bitorajca i Jana Kerekeša.