Poraz protiv Šibenke

Trener Škrljevčana nakon prvog poraza ove sezone: “Morat ćemo više poraditi na pristupu”

Luka Medak

NENADANI POSRTAJ - Stefan Šajin tijekom ogleda s narančastima/Foto M. GRACIN

NENADANI POSRTAJ - Stefan Šajin tijekom ogleda s narančastima/Foto M. GRACIN

Sam podatak da Šibenka s omjerom 0-3 dolazi kod nas koji smo imali 3-0 vjerojatno je stvorila onaj »lako ćemo« pristup i to nam se obilo o glavu - tvrdi nezadovoljni trener Adria Oil Škrljeva



RIJEKA Šibenka je u petak na Mavrincima uspjela prekinuti savršen niz Adria Oil Škrljeva i nakon tri uzastopna ligaška slavlja nanijela im prvi poraz. Da je momčad odigrala stvarno loše, pogotovo obrambeno, potvrdio je i sam trener Damir Rajković.


– Nismo u obrani stvarali pritisak, što nas je krasilo dosad ove sezone, a i čini se da su igrači puknuli pod pritiskom. Tu je možda najviše i moja krivica što nisam uspio na pravi način doprijeti do njih. Sam podatak da Šibenka s omjerom 0-3 dolazi kod nas koji smo imali 3-0 vjerojatno je stvorila onaj »lako ćemo« pristup i to nam se obilo o glavu. Očigledno ćemo morati raditi na tome – kaže Damir Rajković, trener Adria Oil Škrljeva.


Ključni trenutak


Škrljevčani su gotovo cijelu utakmicu hvatali zaostatak i najviše problema im je stvarao njihov bivši igrač Adnan Arslanagić, koji je završio utakmicu s 21 poenom i osam asistencija, ali u posljednjoj četvrtini uspjeli su nakratko posložiti konce igre i prijeći u vodstvo. Ipak, tri minute prije kraja susreta najbolji strijelac Zelenih Taylor Adway dobio je isključujuću petu osobnu grešku i tu je sve opet krenulo nizbrdo.




– To je definitivno bio ključan trenutak utakmice. Taman smo se vratili, imali smo i prednost od pet poena, a onda nas je njegov izlazak iz igre presjekao i oduzeo nam dobar ritam te dominaciju u napadu. Nije pomoglo ni što su Barnjak i Jelenković imali loš dan i bili malo izvan ritma, ali napadom nisam nezadovoljan. Zabili smo 84 poena, ali smo obrambeno bili jako loši, pogotovo u prvom poluvremenu gdje smo imali i devet izgubljenih lopti te dozvolili njima sedam napadačkih skokova i puno »koš-faulova«. Sve je to jednostavno bilo previše i teško smo hvatali priključak – objasnio je trener Rajković.


Vremena za odmor nema previše jer Škrljevčani već u srijedu idu na gostovanje kod Alkara u Sinj.


– Protiv Alkara je prilika da se ponovo dokažemo. Tamo smo uvijek igrali dobre utakmice i sada moramo ući maksimalno motivirani. Iz utakmice sa Šibenkom treba izvući pouku i protiv Alkara se sada vratiti na pobjednički kolosijek te pokušati s pobjedom dočekati Cibonu – zaključio je Rajković.


Loša obrana


Kapetan Adria Oil Škrljeva Josip Barnjak imao je slabiju pucačku večer i završio susret s 11 poena, no i on je svjestan da su utakmicu izgubili na drugoj strani terena.


– Šibenik je očito želio tu pobjedu više od nas i mislim da je tu naša krivica. Čini se da smo si umislili da smo nešto što nismo, sav ovaj dobar rezultat dosad smo stvorili dobrom obranom, a sada smo primili gotovo 90 poena od ekipe koja je zabijala šezdesetak poena u prva tri kola. U srijedu već imamo novu utakmicu i sada moramo skupiti glave – rekao je Barnjak te komentirao i izlazak Adwaya u završnici.


– On nam je najbolji strijelac i sigurno da je njegov izlazak utjecao na konačni ishod, ali već je u početku utakmice naš pristup bio kriv i mislim da je u tome bio najveći problem – zaključio je kapetan Škrljevčana.