Novi problemi

Trener nogometašica Rijeke nakon ispadanja iz Prve lige: “Budućnost kluba? Nije lijepa”

Katarina Blažević

Robert Krznarić/Foto L. JELIČIĆ

Robert Krznarić/Foto L. JELIČIĆ

Mi smo limitirana ekipa i tako smo igrali cijelu ovu sezonu. Ovo je naše realno stanje - kaže trener Robert Krznarić



RIJEKA Nogometašice Rijeke ispale su iz SuperSport Prve HNLŽ i nakon dvije sezone ponovo napuštaju elitno društvo. Domaći remi 2:2 u uzvratu protiv Međimurja nije im bio dovoljan da izbore ostanak, Riječanke su već jednom nogom bile u drugoligaškom društvu nakon prve utakmice u Čakovcu, u kojoj su poražene 1:3.


Obrana


Jednako kao i u susretu na gostovanju kod Međimurja, Riječanke su s minimalnim vodstvom otišle na odmor, ali ponovo su Međimurke bile koncentriranije u drugom dijelu. Višnjić je izjednačila na samom početku drugog poluvremena, da bi Terawaki samo šest minuta kasnije vratila nadu Riječankama. No, Varga je u 82. minuti otklonila sve sumnje.


– Mislim da je odlučila prva utakmica u Čakovcu. Imali smo tada i problema na putu, pokvario nam se autobus na pola puta i sat vremena smo bili na autocesti. Također, nije nam mogla nastupiti jedna od naših najboljih igračica, Ema Šulentić, i tim porazom već je sve praktički bilo gotovo. Znao sam kakvu imamo ekipu i da se teško vratiti. Bio sam uvjeren da ćemo dati gol ili dva, ali pitanje je uvijek koliko ćemo primiti s ovakvom obranom. Mi smo limitirana ekipa i tako smo igrali cijelu ovu sezonu. Međimurje zasluženo ide u viši rang – rekao je trener nogometašica Rijeke Robert Krznarić.


Odlazak igračica




Za jedini riječki ženski nogometni klub najveći je problem bio odlazak devet igračica prošlog ljeta. Tijekom cijele sezone jedva se popunjavao zapisnik, u većini utakmica na klupi bi bile tek dvije ili tri igračice.


– To nitko ne može podnijeti. I onda se mučiš cijelu godinu u Prvoj ligi. Ma čak smo dobro i igrali u takvom brojčanom stanju. Prevelik je onda pritisak bio na premladim djevojkama, a nismo niti imali adekvatne uvjete tijekom cijele sezone, što je za neku drugu priču. Ovo je naše realno stanje, iako bi sigurno bilo drugačije da je Šulentić u prvom susretu mogla igrati. Budućnost? Nije lijepa… Ne znam što će biti sa seniorkama jer ne možeš više niti plaćati djevojke koje nisu iz Rijeke.


Ženski nogomet je težak posao, imali smo tri generacije, stvorili smo svoje igračice i na kraju uvijek sve otiđu. Nemamo podršku ni od koga, ni od Grada… Eto, jučer je na Kantridi bila lijepa atmosfera, a više od pola tribine je navijalo za Međimurje. Pa o čemu mi onda pričamo – zaključio je Robert Krznarić.