DRUGA HNL

Trener Damir Milinović razočaran igrom Orijenta: “Primamo golove iz gotovo svake suparnikove šanse”

Ivan Volarić

Damir Milinović/Foto V. KARUZA

Damir Milinović/Foto V. KARUZA

"Nije isto završiti sezonu na 11. i šestom mjestu. Barem ja tako mislim. Stalno govorim igračima da smo svi mi podložni ocjeni po isteku sezone. Neću reći da zaslužujemo biti prvi, ali sigurno imamo potencijala za biti među prvih pet, šest ekipa", rekao je trener Milinović.



RIJEKA Damir Milinović, trener Orijenta 1919, zvučao je prilično razočarano nakon poraza u Vinkovcima. Ne toliko zbog trećeg poraza u posljednjim četirima utakmicama, koliko načina na koji je njegova momčad posrnula kraj Bosuta. Krimejčani su nešto više od sat vremena igre primili tri pogotka, a onda umalo u završnici utakmice stigli do boda.


– Jako smo loše ušli u utakmicu. Bezvoljno. Primili smo olako tri pogotka. Ulaskom Gerca u nastavku smo se trgnuli. Stvarno je dobro ušao utakmicu. Pogodio je vratnicu, a onda smo pored dvaju golova Črnka imali i šansu Fućka. Na kraju nas možda nije sreća pomazila, ali možda je nismo ni zaslužili nakon onakvog prvog poluvremena. Najgore je od svega što smo se opet vratili na ono da primamo golove iz gotovo svake suparnikove šanse.


Momčad Orijenta 1919 na terenu izgleda kao da je zasićena nogometa i duge sezone iako je uglavnom riječ o mladim igračima, koji bi svaku utakmicu i svaki trening trebali shvatiti kao priliku za dokazivanjem. Nešto je sigurno i do »menadžerskog sindroma«. Pojedinci su svojim igrama skrenuli pozornost na svoj igrački potencijal, nekoliko prvoligaških klubova (Osijek, Šibenik, Lokomotiva…), konstantno u proljetnom dijelu sezone skautira igrače Orijenta 1919. Osobni interesi počeli su prevladavati nad momčadskima, a kada je tako, onda je teško očekivati da će momčad svih 90 minuta djelovati kao skladna cjelina.




– Pred nama su još tri utakmice i finale Županijskog kupa. Treba pronaći motiva i energije. Nije isto završiti sezonu na 11. i šestom mjestu. Barem ja tako mislim. Stalno govorim igračima da smo svi mi podložni ocjeni po isteku sezone. Neću reći da zaslužujemo biti prvi, ali sigurno imamo potencijala za biti među prvih pet, šest ekipa. Imali smo opravdanje za poraz od Rudeša jer nam je nedostajalo dosta igrača, ali u Vinkovcima smo bili gotovo kompletni – rekao je Milinović.