Crveni s Krimeje

Orijent traži bodove spasa, Koljanin najavio mobilizaciju: “Sve je u našim rukama”

Ivan Volarić

Marinko Koljanin i Saša Matijaš / Foto: V. KARUZA

Marinko Koljanin i Saša Matijaš / Foto: V. KARUZA

Moramo se pod hitno dignuti, ali prvo vratiti dobro raspoloženje i osmijehe na lice, te ponovo uživati u nogometu - napominje Marinko Koljanin



RIJEKA – Na Krimeji su napravili prvi korak prema ostanku u drugoligaškom društvu. Dobili su licencu za natjecanje u Drugoj HNL nakon što im je prvotni zahtjev odbijen zbog administrativnih pogrešaka. Jedan brojka završila je u krivoj rubrici.


Drugi korak prema ostanku bit će puno teži, iako se donedavno činio kao puka formalnost. Orijent 1919 je olako prosuo veliku bodovnu zimnicu i sa samo vrha ljestvice skliznuo u vrtlog borbe za ostanak. Trener Edo Flego je nakon posljednjeg poraza od BSK-a podnio ostavku, a momčad su jučer vodili pomoćni trener Matija Petrović i trener vratara Maroje Mustapić.


Klupsko čelništvo u potrazi je za Fleginim nasljednikom, no predsjednik Saša Matijaš naslutio je da će privremeno riješenje, do kraja sezone, po ustaljenoj praksi pronaći u dopredsjedniku kluba Marinku Koljaninu.




– Situacija je teška i ozbiljna, na proljeće imamo najslabiji učinak među drugoligašima. Prvo je potrebno mobilizirati sve snage u klubu i to ćemo i napraviti. Brojke su neminovne, u 11 proljetnih kola osvojili smo pet bodova, a sada u predostojeća četiri kola moramo osvojiti najmanje pet bodova. Uvjeren sam da tu ima snage, kvalitete i potencijala da se to može ostvariti. Sve je u našim rukama, ne ovisimo o nikome.


Moramo se pod hitno dignuti, ali prvo vratiti dobro raspoloženje i osmijehe na lice, te ponovo uživati u nogometu – govori Marinko Koljanin, koji ne želi još govoriti kao v. d. trenera…


– Sve navodi da nema drugih rješenja. Više ne ganjam karijeru, nekom drugome ovo nije baš prihvatljiva situacija u kojoj možeš puno izgubiti, a malo dobiti. Dvaput sam već uskakao na klupu, a ova situacija je značajno teža od prethodne dvije. Sada se radi o četiri utakmice u kojima moramo osvojiti pet bodova, a tada smo samo morali dignuti atmosferu. Uspjeli smo tada, a mislim da ćemo uspjeti i ovoga puta – dodao je Koljanin.


U momčad se za gostovanje kod Dinama II vraćaju Mulac, Gadže i Delibegović. Nema još Švrljuge i Tadejevića…


– Apsolutno me ne zanima tko nedostaje! Koga nema bez njega se mora. Moramo pronaći snage da nadoknadimo svaki izostanak – rekao je Koljanin.