Trilogija u kolovozu

SLUŽBENO Poznat datum povijesnog okršaja Miočića i Cormiera

Portal Novilist.hr

foto: screenshot

foto: screenshot

Ovo je po mom mišljenju najveća borba za titulu u povijesti teške kategorije. Pobjednik je najbolji teškaš svoje ere, a gubitnik nije. Ne može biti veće od ovoga - poručio je Brett Okamoto, novinar ESPN-a



RIJEKA Aktualni UFC-ov prvak u teškoj kategoriji Stipe Miočić svoju će titulu braniti u trećem susretu s bivšim dvostrukim prvakom Danielom Cormierom, potvrdio je predsjednik UFC-a Dana White, prenosi Fightsite.hr.


Stipe i ‘DC’ vratit će se u Octagon 15. kolovoza te bi trebali predvoditi UFC 252 priredbu. White je vijest potvrdio za ESPN, a još uvijek nije poznato na kojoj će se točno lokaciji održati događaj, već samo da bi to trebala biti dvorana na američkom tlu.


“Ovo je po mom mišljenju najveća borba za titulu u povijesti teške kategorije. Pobjednik je najbolji teškaš svoje ere, a gubitnik nije. Ne može biti veće od ovoga”, preko Twittera je poručio Brett Okamoto, novinar ESPN-a.




Stipe i Daniel trenutno su na 1-1 u međusobnim susretima.


Fightsite podsjeća na njihov prvi meč koji se odvio u srpnju 2018. kada je Cormier nokautom u prvoj rundi preuzeo teškašku titulu. Stipe je tada odmah zatražio revanš, no na svoju je priliku morao čekati sve do kolovoza 2019. kada se u kalifornijskom Anaheimu osvetio zaustavivši svog rivala u četvrtoj rundi jedne nezaboravne borbe. Bio je to ujedno i posljednji nastup za obojicu teškaša koji će tako nakon duge pauze ponovno zakoračiti u najpoznatiji Octagon.