Svjetsko prvenstvo

Slovenci na pogon Luke Dončića svladali Venezuelu, Srbija razbila Đorđevićevu Kinu

Portal Novilist.hr

Foto REUTERS

Foto REUTERS

Dugo su se Slovenci mučili protiv Venezuele, a konačno su se odvojili sredinom treće četvrtine serijom 9:0 (71:57), te su do kraja susreta uspjeli držati prednost od 15-ak poena prednosti



OKINAWA Košarkaši Slovenije slavili su 100:85 protiv Venezuele na krilima Luke Dončića u svojoj prvoj utakmici skupine F ovogodišnjeg Svjetskog prvenstva.


Dugo su se Slovenci mučili protiv Venezuele, a konačno su se odvojili sredinom treće četvrtine serijom 9:0 (71:57), te su do kraja susreta uspjeli držati prednost od 15-ak poena razlike. Prvo ime utakmice bio je Luka Dončić. NBA zvijezda završila je utakmicu s 37 poena uz fantastičnih 9/10 za dva poena, 2/8 u šutu za tricu i 13/16 s crte slobodnih bacanja. Najbolji strijelac utakmice tome je dodao sedam skokova i šest asistencija.


Srpska reprezentacija je uvjerljivo svladala Kinu u skupini B (105:63). Bez svojeg najboljeg igrača Nikole Jokića, Srbija je dominirala u svakom segmentu nad momčadi koju vodi Aleksandar Đorđević. Zanimljivo je što se nitko u ekipi Srbije napadački nije isticao, odnosno nitko nije ubacio više od 14 poena, koliko su upisali Bogdan Bogdanović i Vanja Marinković. Poen manje upisao je Dušan Ristić, a dvoznamenkasti su još bili Nikola Milutinov s 11 i Aleksa Avramović s 10 poena.