Rukomet

Slavko Goluža produžio suradnju sa Zagrebom, odmah je najavio dolazak pojačanja i novi sustav igre

Hina

Slavko Goluža/Foto PIXSELL

Slavko Goluža/Foto PIXSELL

Otišlo je šest, sedam igrača, došli su ovi novi i sigurno je da će biti i nekih preinaka u formaciji prvenstveno obrambenog segmenta igre, ali o tome više u dogledno vrijeme - poručio je Goluža



ZAGREB Slavko Goluža vodit će rukometaše Zagreba i sljedeće sezone jer su uprava hrvatskog prvaka i trofejni hrvatski trener dogovorili su produžetak suradnje za sezonu 2023/2024. Ugovor s trenerom Golužom potpisan je na godinu dana.


Bivši hrvatski izbornik tako će u svom trećem mandatu na klupi najtrofejnijeg hrvatskog kluba provesti svoju ekipu kroz novi ciklus priprema, nakon čega će uz borbu na dva domaća kolosijeka tražiti i plasman među najboljih 16 klubova Europe.


– Sretan sam da smo postigli dogovor na obostrano zadovoljstvo i da ću imati priliku i dalje voditi ovu sjajnu ekipu. Ovoga ljeta nam stiže pet novih igrača koje će trebati uklopiti u postojeći kostur momčadi i tako napraviti jednu nadogradnju u odnosu na prošlu sezonu. Trebamo vidjeti i kakvo je stanje s Klaricom, Srnom i Sirotićem uoči početka priprema, ali vjerujem i nadam se da će svi biti zdravi za početak nove sezone.




Otišlo je šest, sedam igrača, došli su ovi novi i sigurno je da će biti i nekih preinaka u formaciji prvenstveno obrambenog segmenta igre, ali o tome više u dogledno vrijeme. Što se tiče očekivanja od sezone, ona su dobro znana. Dva domaća trofeja i što bolji plasman u Ligi europskih prvaka.


Skupina je teška, ali mi ćemo svoju šansu za prikupljanje bodova tražiti u svakoj utakmici, neovisno o tome stoji li na drugoj strani THW Kiel ili PSG. Hvala upravi kluba na ukazanom povjerenju. Veselim se novim izazovima i jedva čekam da sljedećeg ponedjeljka krenemo s radom – poručio je Goluža, koji je dobio novog prvog pomoćnika.


Naime, nakon što je drugi dio prošle sezone taj posao obavljao Slaven Radić, od ove će sezone desna ruka treneru biti Andrija Nikolić. On će tako ponovno uskočiti u ulogu u kojoj je bio za mandata trenera Veselina Vujovića, Slavka Goluže (drugi mandat), Kasima Kamenice i pokojne legende hrvatskog rukometa Zlatka Saračevića.