PREMIJER LIGA

Škrljevčani u još jednoj napetoj završnici pobijedili u Sinju, slavili i treći put protiv Alkara

Luka Medak

Foto Davor Kvoačević

Foto Davor Kvoačević

Košarkaši Škrljeva uspjeli su i treći put ove sezone pobijediti Alkar iz Sinja, a baš kao i u njihovom prethodnom međusobnom dvoboju i ovaj put su u triler-završnici slavili sa samo pola koša razlike. 



RIJEKA Utakmica 30. kola HT Premijer lige košarkaša: Alkar – Adria Oil Škrljevo 81:82 (22:28, 25:24, 20:15, 14:15). GŠD “Ivica Glavan-Ićo”. Bez gledatelja. Suci: Kardum, Jovović, Šverko. Opunomoćenik: Barišić.


ALKAR: Brocić 13 (1-2), Echols 14 (4-5), Mastelić, Granić 6 (2-2), Kučan 9, Putnik 5 (2-2), Varence 7 (1-2), Tomašević, I. Vučić 21 (5-8), H. Vučić 6, Zukanović.
ADRIA OIL ŠKRLJEVO: Jelenković 13 (8-8), Vucić 11 (1-4), Gunjina 4, Barnjak 21 (5-8), Robertson 16 (6-6), Boban 6, Kostić, Rajčić 3, Vrgoč 8 (2-3), Bjelanović, Cvitković.


Košarkaši Škrljeva uspjeli su i treći put ove sezone pobijediti Alkar iz Sinja, a baš kao i u njihovom prethodnom međusobnom dvoboju i ovaj put su u triler-završnici slavili sa samo pola koša razlike.




U posljednu četvrtinu momčadi su ušle s izjednačenim rezultatom i niti jedna se nije uspijevala “odlijepiti” više od četiri poena razlike te je bila neizbježna neizvjesna završnica. Dvije i pol minute prije kraja Vucić je pogodio tricu za 76:80, no slobonim bacanjem Varencea i polaganje Brocića domaći su došli na samo poen zaostatka. Nakon minute odmora za Škrljevčane je ponovno pogodio Vucić za plus tri, s druge strane je slobodnim bacanjima smanjio Vučić, koji je nakon promašaja Jelenkovića imao čak dva šuta za pobjedu, no oba je promašio i Škrljevčani su ostvarili svoju drugu uzastopnu pobjedu.


Na samom početku prvi su zabili gosti i do kraja poluvremena nisu ispuštali vodstvo, a posebno je raspoložen bio trojac Robertson-Vrgoč-Barnjak, koji je bio zaslužan za svih 28 poena u prvoj četvrtini. Spomenuti trio Škrljevčana odmor je dočekao bez promašaja za dva poena (12-12), a izrazito je dominantan pod košem bio Robertson te je već na poluvremenu imao 14 poena i za njega atipičnih 6-6 s linije slobodnih bacanja, no u nastavku su ga domaći potpuno “ugasili”. Sinjani su radili puno prekršaja i gosti su nakon prvih 20 minuta imali čak 20 slobodnih bacanja naspram samo devet Alkara.


No, domaći su se probudili u nastavku i tricom Ivana Vučića za 57:54 uzeli svoje prvo vodstvo na utakmici, koje dalje nisu tako lako ispuštali i uslijedilo je izmjenjivanje poena sve do samog kraja.