Povratak u elitno društvo

Rukometašice Zameta uskoro kreću s pripremama za novu sezonu, dogovorene i utakmice s bečkim prvoligašem

Igor Duvnjak

Drago Žiljak/Foto Arhiva NL

Drago Žiljak/Foto Arhiva NL

U međuvremenu vodstvo kluba još uvijek radi na dovođenju pojačanja, bolje rečeno na popunjavanju praznina u ekipi nastalih odlaskom sestara Katje i Ive Mikolić te Ive Stanić



RIJEKA Sklanjajući se od ovih svakodnevnih neugodnih srpanjskih vrućina ljudi traže bilo kakvo mjesto u hladu, tako i rukometašice Zameta, kojima je pred vratima početak priprema za novu sezonu u koju riječke igračice ulaze kao povratnice u elitno žensko hrvatsko rukometno društvo.


Iskusni trener Drago Žiljak čija je ekipa u drugoligaškoj konkurenciji djelovala kao kaznena ekspedicija, zakazao je prvo okupljanje za 1. kolovoza na Zametu.


U planu priprema za novu sezonu su i toliko potrebne pripremne utakmice, za sada su dogovorena dva takva susreta, u ovom slučaju je riječ o međunarodnim ogledima. Na pripreme u Hrvatsku stižu Bečanke, igračice iz tamošnjeg austrijskog prvoligaša Atzgersdorfa, iskoristit će to i za dva nadmetanja sa Zamećankama, u dvorani na Zametu igrat će se 17. i 20. kolovoza.




U međuvremenu vodstvo kluba još uvijek radi na dovođenju pojačanja, bolje rečeno na popunjavanju praznina u ekipi nastalih odlaskom sestara Katje i Ive Mikolić te Ive Stanić. Ti razgovori sa željenim prinovama još uvijek traju, klub ne iznosi u javnost konkretna imena, tek činjenicu da je riječ o lijevom krilu i beku te da su to igračice iz kvarnerskog bazena.