Prva liga

Rukometašice Zameta ostvarile vrijednu pobjedu protiv direktnih suparnica u borbi za ostanak

Igor Duvnjak

Ana Debelić/Foto V. KARUZA

Ana Debelić/Foto V. KARUZA



SESVETE Utakmica 17. kola Prve lige rukometašica Sesvete – Zamet 21:22 (9:9). Dvorana Gimnazije Sesvete. Suci: Feletar (Bjelovar) i Rendulić (Kutina).


SESVETE: Mamić, Wurth 3, Lujić 1, Peričić, Krezo 3, Janković Miloš, Krezo, Rezo, Puđa, Krznar, Zovko 2, Bikić 5, Čalušić, Jurina 7 (5), Hunjadi.


ZAMET: Troskot 2, Debelić 4, Mršić, Jukan 1, Budić, Tabar 6 (4), Pleša, Brusić, Pleše 2, Leverić, Grozdanić, Svast 2, Šutović 2, Markulinčić 3, Vujisić.




Isključenja: Sesvete 6, Zamet 8 minuta. Sedmerci:Sesvete 5 (5), Zamet 6 (4).


Kapetanica Iva Tabar i ostale Zamećanke su radosno izašle iz susreta u Sesvetama, nakon domaćih remija s Kokom i Rudarom, igračice trenera Josipa Štokića su ovog puta našle formulu za pun pogodak, itekako važan u njihovoj teškoj borbi za ostanak među prvoligašicama, pogotovo što je ostvaren protiv direktnih suparnica, koje su ovom pobjedom Riječanke preskočile na ljestvici.


Riječanke su u prvom poluvremenu odličnom obranom održavale ravnotežu u eri dok su muku mučile s realizacijom. Poslije tih 9:9 u nastavku su »odvrnule špinu« i kroz dugo razdoblje su stalno odmicale za dva pa i tri gola. U dramičnom finišu Krezo je smanjila na 22:21, Riječanke su potom i izgubile loptu. Sesvećanke su imale napad za remi 30 sekundi do kraja, ali nisu uspjele izjednačiti.