Želje kluba

Rukometašice Murvice pripremaju se za prvenstvo, cilj je plov prema sredini ljestvice

Igor Duvnjak

PROMIJENILA SREDINU - Rea Jelenović/FOTO D. ŠKOMRLJ

PROMIJENILA SREDINU - Rea Jelenović/FOTO D. ŠKOMRLJ

Želimo ostvariti ostanak u Prvoj ligi. No, htjeli bismo napraviti iskorak - kaže trener Ramiz Đekić



RIJEKA Rukometašice crikveničke Murvice su prošle sezone zbog koronavirusa morale na prijevremenu pauzu, sada očekuju novu prvoligašku utrku pripremajući se pod budnim okom trenera Ramiza Đekića.


– Radi se uobičajeno, po sačinjenom planu, odrađujemo svoje pripreme kako smo se i dogovorili – kaže trener Murvice. – Uz to smo odigrali i četri pripremna susreta, dva puta smo se sastali s Opatijom, jednom i sa Zametom, a gostovali smo u Labinu.


Igračicama pripremni ogledi služe da bi se kormilaru pokazale u što boljem svjetlu, strategu su pak nužne da bi došao do igre koju priželjkuje te da bi »uskladio glasove«, pogotovo u crikveničkom slučaju s obzirom na to da ima nekoliko novih igračica. Riječ je o igračicama dobro poznatim u ovdašnjem primorskom rukometnom okruženju, Rei Jelenović i Silviji Masnić te o golmanici Nikolini Strukar.




– Imamo dosta novih igračica u sastavu tako da trebamo uigrati postavu. U ovom slučaju radimo i na pronalaženju naše idealne postave za obranu. Što se novih igračica tiče, za sada je sve u redu. Karakterno su to dobre cure, a fizički su spremne. Stanje je odlično i dobro se radi.


Crikveničanke i ostalo prvoligaško društvo sve više pogledava na 26. rujna kada im počinje nova prvenstvena sezona.


U Murvici nema puno pritiska oko starta u natjecanje jer im je ždrijeb u prvom kolu namijenio prvakinje iz »Podravke Vegete«, koje su na domaćim parketima »najveće favoritkinje svih vremena«, klub su koji desetljećima dominira hrvatskim ženskim rukometom.


– Jasno da utakmica s Podravkom Vegetom nije nikakvo mjerilo, riječ je o klubu čije su igračice već 28 godina prvakinje Hrvatske. Ždrijeb nam ih je namijenio u prvom kolu 26. rujna u Koprivnici.


Murvici samim time prvenstvo kao da počinje poslije prvog kola, kada mogu očekivati ekipe s kojima se mogu ravnopravnije nositi. Pritom za stizanje do željenih bodova treba i prikazati adekvatnu igru.


– Kada je riječ o našoj igri, želja nam je imati čvrstu obranu iz koje bismo onda ostvarivali brze tranzicije u napad. Za sada je to dobro izgledalo, no pritom smo imali dosta problema u pripremama jer su cure radile. Ipak, okosnica prve ekipe je dobro trenirala.


Sada je bolje, sve su prestale s radom, počele su sve dolaziti na treninge. Što se tiče naših rezultatskih želja u prvenstvu, u svakom slučaju želimo ostvariti ostanak u Prvoj ligi. No, htjeli bismo napraviti iskorak, ići prema gore na ljestvici.