Damir Ljubanović

Predsjednik ŽRK-a Murvica nakon ispadanja iz Prve lige: “Svijet nije propao, resetirat ćemo se”

Valentina Prokić

SKUPO PLAĆENA SERIJA OZLJEDA - Trener Ramir Đekić i igračice Murvice

SKUPO PLAĆENA SERIJA OZLJEDA - Trener Ramir Đekić i igračice Murvice

Moramo to sportski prihvatiti i krenuti naprijed. Dobra strana je što imamo čvrstu i stabilnu sredinu, nemamo nikakvih financijskih dubioza i možemo se posvetiti budućnosti - kaže Ljubanović



RIJEKA Rukometašice Murvice nakon triju prvoligaških sezona vraćaju se među drugoligašice. Djevojke trenera Ramiza Džekića nisu uspjele osigurati ostanak u posljednjim kolima u kojima su u nekim susretima nes(p)retno poražene.


Dugačka stanka, poraz od Koke za samo jedan gol razlike, iako je Murvica cijelu utakmicu vodila, poljuljano samopouzdanje te pritisak gurnuo je kola nizbrdo te se iz sigurne situacije Murvica našla u grčevitoj borbi za ostanak. Unatoč velikoj želji, rukometašice iz Crikvenice nisu se uspjele izvući iz negativnog niza.


Nadu je u teoretske šanse mogla donijeti pobjeda nad Sesvetama, koje su bile izravne konkurentice crikveničkim rukometašicama u borbi za ostanak. No, da je Murvica i uspjela pobijediti, ovisila bi o dvjema preostalim utakmicama koje Sesvete još moraju odigrati. Poraz je ostavio domaće kao sigurnog putnika u niži rang.




– Resetirat ćemo se i krenuti dalje, nije svijet propao ispadanjem. Sezona nije bila loša, iako to sada tako izgleda, ali činjenica je da smo do prekida igrali dobro i stajali dobro, a onda se sve preokrenulo kada su zaredale ozljede. Bilo je tu ozljeda ramena, križnog ligamenta, lakta, meniskusa… Otpale su tri igračice iz prve sedmorke, a to mi nismo mogli nadoknaditi.


Crna serija


Imali smo smanjeni roster, klupa nije mogla pokriti tako velike rupe i zaredali su neugodni porazi. Naravno da smo razočarani, ali tu više ne možemo ništa. Moramo sportski prihvatiti i krenuti naprijed. Dobra strana je što imamo čvrstu i stabilnu sredinu, u klubu i oko njega, nemamo nikakvih financijskih dubioza, nismo nikome dužni i možemo se posvetiti budućnosti – rekao je predsjednik Murvice Damir Ljubanović.


Igračice su s klubom vezane ugovorima do kraja prvenstva, no predsjednik i njegovi suradnici su već počeli razgovarati sa svima te je trenutačno stanje takvo da će većina igračica ostati.


– Sigurno će nekog odljeva biti, ali gro ekipe ostaje. Računamo na djevojke koje će se oporaviti od ozljeda, a tu su također i mlađe igračice koje do sada nisu imale toliko veliku minutažu te će sada imati priliku. Imamo trenere koji rade s mlađim igračicama i njih ćemo prebaciti kod nas, a u Školi rukometa će se posvetiti radu s još mlađim kadrom tako da razvijamo svoje igračice. Pokušat ćemo se već iduće sezone vratiti u prvu ligu. Ne znamo hoćemo li uspjeti jer tu su još Zamet, Rudar, Ivanić, koji imaju kvalitetne ekipe, ali borit ćemo se – dodaje predsjednik Murvice.


Dvije opcije


Postoje samo dvije opcije. Ili totalno pomlađivanje ekipe i razvoj te stjecanje iskustva kroz nekoliko sezona u nižem rangu ili pokušaj zadržavanja što većeg broja iskusnijih igračica u kombinaciji s mlađima. Takva opcija omogućava borbu za povratak u prvoligaško društvo već u idućoj sezoni.


– Izglednija je druga opcija s obzirom na to da je veći broj igračica izrazio želju za ostankom. Neke ponude će se sigurno pojaviti, ali isto tako i mi ćemo privući neke nove igračice. Zamet i mi smo jedini drugoligaši u županiji i kao takvi smo zanimljivi djevojkama iz drugih sredina koje stječu iskustvo i imaju želju jednom igrati prvoligaški rukomet.


Mi također pratimo neke igračice koje su nam zanimljive i sigurno ćemo i s njima kontaktirati. No, važno je da imamo oslonac u domaćem kadru, da sami stvaramo svoju perspektivu. Još ima vremena do prijelaznog roka, ni prvenstvo nije još gotovo tako da ćemo jasniju sliku o ekipi i planovima imati za mjesec dana – zaključio je Damir Ljubanović.