Sven Augusti

Riječki vaterpolist koji je napravio incident u Rimu nije bio pod utjecajem droge ili alkohola. Javili se i iz Primorja EB

Portal Novilist.hr

Sven Augusti Santini / Foto Screenshot Instagram

Sven Augusti Santini / Foto Screenshot Instagram

Nakon prvih nalaza, utvrđeno je da je naš igrač negativan na alkohol i drogu. Napominjemo da je Sven nakon dolaska ljetos u Italiju, uvijek imao stav uzornog sportaša i isticao se ponašanjem i predanošću poslu - naveli su u priopćenju iz Lazija, dok je poruku podrške Sven dobio i iz Primorja



RIJEKA Riječki vaterpolist i trenutno član Lazija Sven Augusti Santini (22) jučer je bio tema talijanskih i hrvatskih medija zbog incidenta koji se dogodio u Rimu. On je, naime, gol hodao po prometnoj ulici u Rimu zbog čega su vozač i suvozač jednog automobila doživjeli nesreću, a nakon dolaska karabinjera Sven se opirao te je i napao policajce.


Iz njegova kluba Lazija u priopćenju su objasnili kako riječki vaterpolist nije bio pod utjecajem droge niti alkohola.


“Naš igrač Sven Augusti trenutačno je hospitaliziran u zdravstvenoj ustanovi radi pregleda. Nakon prvih nalaza, utvrđeno je da je naš igrač negativan na alkohol i drogu. Napominjemo da je Sven nakon dolaska ljetos u Italiju, uvijek imao stav uzornog sportaša i isticao se ponašanjem i predanošću poslu.




Uvijek otvoren za razgovor, s iskazanom željom za učenjem i usavršavanjem. U očekivanju daljnjih informacija, Lazio poziva na poštivanje privatnosti sportaša te da se ne podliježe plasiranju neprovjerenih i potencijalno klevetničkih informacija”, stoji u priopćenju rimskog vaterpolskog kluba Lazio.


Jučer se priopćenjem javio i njegov bivši klub, Primorje EB.


“Uslijed većeg broja novinskih članaka koji su popratili nezgodu našeg bivšeg igrača Svena Augustija, ovim putem koristimo priliku da navedemo da je Sven za vrijeme svog članstva u Klubu pokazao iznimnu razinu odgovornosti, profesionalnosti i posvećenosti vaterpolo sportu.


Na taj način je svojim radom, postigao veliki napredak i odlučio se otisnuti se u inozemne vode. U cilju daljnjih saznanja o ovom nesretnom događaju, VK Primorje EB poziva svu zainteresiranu javnost na poštivanje privatnosti mladog sportaša u svrhu što bržeg oporavka našeg Svena.


U ime cijelog Kluba i svih članova, Svenu želimo još jednom sve najbolje, što brži oporavak i povratak treninzima, utakmicama i golovima”, napisali su iz Primorja.