PRIMORJE EB

Riječki vaterpolski kolektiv suočen s egzodusom igrača: odlaze Paparić, Augusti, Jovančević i Fran Čubranić

Valentina Prokić

Lovro Paparić/Foto Arhiva NL

Lovro Paparić/Foto Arhiva NL

Idućih nekoliko mjeseci očekujem da ćemo doći konačno na nulu što se dugovanja tiče, ali onda krećemo iz početka igrački i financijski - kaže Samir Barać. Primorjaši između A1 i A2 Regionalne lige



RIJEKA – Lovro Paparić, Sven Augusti, Marin Jovančević i vratar Fran Čubranić odlaze iz Primorja EB. Riječki vaterpolski kolektiv suočio se s egzodusom igrača nakon izuzetno teške sezone u kojoj su na kraju ostvarili dobra rezultat – peto mjesto i plasman u A1 Regionalnu ligu. No, financijska situacija i naslijeđeni dugovi uteg su Upravi na čelu s predsjednikom Samirom Baraćem.


– Najavili su odlaske i papiri će biti uskoro riješeni, ali to je neminovno. Još ne znamo što će biti s kapetanom Darijom Rakovcem. Paparić je potencijalni reprezentativac Hrvatske, sjajan mladi centar i mi ne možemo parirati inozemnim klubovima. To je gola realna činjenica. Čubranić i Augusti su zatražili ispisnicu, otići će uz odštetu koja je propisana pravilnikom HVS-a. Meni je strahovito žao zbog toga, ali klub ih ne može pratiti. Sve smo napravili da momčad naraste, napreduje, pandemija nas je zatekla, nedostajalo nam je i malo sreće, a sad moramo opet sve iz početka – rekao je predsjednik Primorja EB Samir Barać. Odlaskom ponajboljih igrača dovodi se u pitanje smislenost nastupa u A1 Regionalnoj ligi.


– Procijenit ćemo kvalitetu momčadi i u dogovoru s trenerom Hinićem odlučit ćemo što je najbolje. Srpski klubovi koji igraju A1 ligu su vratili sve reprezentativce, uložili su zajedno između milijun i pol i dva milijuna eura u momčadi. Oni će sada diktirati kvalitetu uz Talijane i Mađare. Moramo razmisliti što će našoj jako pomlađenoj momčadi najviše koristiti u njihovom sportskom razvoju, je li to A1 ili A2 Regionalna liga – dodaje Samir Barać.




Uprava Primorja EB zbog financijske situacije prisiljena je još jednom početi stvarati novu momčad.


– Mi ne možemo nabijati nove troškove. Nemjerljivo nam je žao jer igrači odlaze, ali oni žele korak više i to je normalno. Nama naši dugovi i gospodarsko stanje u gradu ne dozvoljavaju takve iskorake. U idućih nekoliko mjeseci očekujem da ćemo doći konačno na nulu što se dugovanja tiče, ali onda krećemo iz početka igrački i financijski. Momčad će biti smanjene kvalitete i očekuje nas težak put u teškoj situaciji, ali nema nam druge – pojašnjava Barać.


Ipak na kraju tunela svjetlosti ima, tako će idućeg tjedna ugovore potpisati igrači koji su ponikli u Školi vaterpola Primorja EB, Mauro Ivan Čubranić, Niko Čubranić, Roko Vuković i Noa Burburan.


– U pregovorima smo s centrom, jednim igračem na desnoj strani te golmanom – zaključio je Barać.


Paparić: Teška odluka

Lovro Paparić iz Primorja EB odlazi u Grčku.


– Nije bilo lako donijeti odluku, ali idem. Nisam uopće očekivao da će se to dogoditi ove godine, ali mislim da sam u Primorju EB dostigao sve što sam mogao i da je ovo najbolje za moj daljnji napredak. Ugovor još nisam potpisao tako da ne bih otkrivao o kojem je klubu riječ, ali svi papiri bi se trebali riješiti tijekom idućeg tjedna – rekao je Paparić.


Mladi centar otpao je sa spiska izbornika Tucka nakon dvotjednih priprema za OI.


– Nisam razočaran, bilo je za očekivati takav ishod s obzirom na to da u reprezentaciji ima puno iskusnijih centara. Ovo mi je bilo još jedno veliko iskustvo i jako sam zadovoljan odrađenim te očekujem novi poziv u budućnosti – dodao je Paparić.