Rukomet

Riječani pokisli do kože: Gorica uvjerljivo nadigrala Zamet za četvrtfinale Kupa

Igor Duvnjak

ZAUSTAVIO BIVŠE - Marin Sorić i Marko Pikec/Foto S. DRECHSLER

ZAUSTAVIO BIVŠE - Marin Sorić i Marko Pikec/Foto S. DRECHSLER

Kada je Ceković povisio na 23:15 iz sedmerca uoči posljednje trećine igre, preostala je samo dvojba s koliko će se golova razlike gosti plasirati u četvrtfinale



RIJEKA Osmina finala hrvatskog Kupa rukometaša: Zamet – Gorica 28:34 (12:19). Centar Zamet. Gledatelja: 150. Suci: Čačić i Josić (oba Zagreb).


ZAMET: Zena, Tomović, Krstić 2, Černeka 4 (1), Islamović 2, Tomljanović 6, Perić, Ogurlić 4, Viskić, Kezić 4, Reljanović, Pikec 3, Golik 2, Klanac, Krapić, Perkov 1.


GORICA: Jozepović, Ceković 10 (6), Turkalj 1, Dujić 6, Čakarić 4 (1), Solariček, Sorić, Ljaljek, Malin 3, Svržnjak 3, Barišić, Starčević, Cvitaš 1, Antonić, Cikatić 5.




Isključenja: Zamet 10, Gorica 10 minuta. Sedmerci: Zamet 1 (1), Gorica 8 (7).


Vrsni riječki vratar Marin Sorić i njegovi prijatelji iz Gorice uvjerljivo su slavili na Zametu u osmini finala hrvatskog Kupa, gostujući premijerligaš je nadigrao domaćeg prvoligaša s konačnih 34:28.


Goričani su kišom golova otvorili duel, postigli su ih čak sedam za osam minuta, dovoljno da odjure na 7:2. Nekoliko minuta kasnije, kod rezultata 9:4, domaći su tražili spas i u time-outu, ali s bezidejnim napadom i poroznom obranom uspon im je bio prestrm. Gorica je samo koristila sve ponuđeno, lakim golovima povećala je prednost na 14:7.


Prema odlasku na odmor odnos snaga nije se bitno mijenjao ne obećavajući domaćinima ništa dobroga. Gorica se odmarala nakon što je ostvarila vodstvo 19:12 i praktički vizirala četvrtfinale, a obrana Zamećana je pritom pokisla do kože. Gosti su rutinski trošili minute održavajući visoku prednost, koja je sve više bila garancija punog pogotka.


Kada je Ceković povisio na 23:15 iz sedmerca uoči posljednje trećine igre, preostala je samo dvojba s koliko će se golova razlike gosti plasirati u četvrtfinale.