ATP Miami

Prvi meč i prva pobjeda nakon 42. rođendana: Ivo Karlović stigao na korak do glavnog turnira

Hina

Ivo Karlović/Foto REUTERS

Ivo Karlović/Foto REUTERS

Karlović će za mjesto u glavnom turniru morati svladati prvog nositelja kvalifikacija Amerikanca Mackenzieja McDonalda (ATP - 120.) koji je ove godine bio u osmini finala Australian Opena.



MIAMI Hrvatski tenisač Ivo Karlović (ATP – 172.) prošao je prvu prepreku u kvalifikacijama za turnir Masters 1000 serije u Miamiju svladavši Japanca Tatsumu Ita (ATP – 206.) sa 6:3, 7:6 (3).


Karlović će za mjesto u glavnom turniru morati svladati prvog nositelja kvalifikacija Amerikanca Mackenzieja McDonalda (ATP – 120.) koji je ove godine bio u osmini finala Australian Opena. Na putu do svog najboljeg rezultata na Grand Slam turnirima američki tenisač je svladao najbolje rangiranog hrvatskog tenisača Bornu Ćorića koji je zbog ozljede ramena odustao od nastupa u Miamiju.


Uspije li Karlović pobijediti McDonalda postat će drugim hrvatskim predstavnikom u ždrijebu prvog ovogodišnjeg turnira iz Masters 1000 serije. U njemu je već Marin Čilić (ATP – 45.) koji je za suparnika u prvom kolu dobio Argentinca Federica Coriju (ATP – 84.). U slučaju pobjede Čilić bi u drugom kolu igrao protiv Čileanca Cristiana Garina (ATP – 20.) koji je postavljen za 13. nositelja.