HRVATSKI TENISAČ

Ivo Karlović objavio odlazak u mirovinu: “Ostat ću blizak tenisu i pokušati podijeliti svoje znanje i iskustva”

Hina

Foto Reuters

Foto Reuters

Ostat će upamćen i kao jedan od najboljih  servis igrača u povijesti tenisa



ZAGREB – Putem društvenih mreža 44-godišnji hrvatski tenisač Ivo Karlović službeno je objavio odlazak u tenisku mirovinu, premda je posljednji meč odigrao prije dvije i pol godine u Indian Wellsu.


„Dragi prijatelji, nadam se da će vas ovaj post zateći dobrog raspoloženja i sa snažnim bekhendom. Neki su primijetili da je prošlo dosta vremena otkako sam igrao na turnirima i još uvijek me svakodnevno pitaju hoću li se i kada vratiti na terene. Žao mi je što ću vas razočarati, ali ovim želim to učiniti službenim i konačno objaviti svoje povlačenje“, poručio je Karlović.


Tijekom karijere Karlović je osvojio osam ATP turnira, a najbolji doseg na ATP ljestvici bilo mu je 14. mjesto. Na Grand Slam turnirima najbolji je rezultat ostvario u Wimbledonu gdje je 2009. godine igrao četvrtfinale. Do drugog tjedna je dogurao na Australian Openu i US Openu gdje je igrao osminu finala, dok iz Roland Garrosa kao najbolji rezultat pamti treće kolo tijekom 2014. i 2016. godine.




Bio je dio hrvatske reprezentacije koja je 2005. godine slavila u Davis Cupu iako tada nije igrao, ali jest u finalu istog natjecanja 2016. kada je Hrvatska u Zagrebu s 2-3 poražena od Argentine.


Od mečeva svakako vrlo pamtljiva ostaje pobjeda na središnjem terenu Wimbledona 2003. godine kada je svladao Australca Lleytona Hewitta, tadašnjeg branitelja naslova u All England Clubu.


Četiri godine kasnije ostao je upamćen kao tenisač koji je osvojio turnire na tri različite podloge, slavio je na zemlji Houstona, na travi Nottinghama te potom na dvoranskom turniru u Stockholmu. Dakako, ostat će upamćen i kao jedan od najboljih  servis igrača u povijesti tenisa, a mirovinu je, isto tako, dočekao s pozitivnim omjerom protiv trenutačno najboljeg na svijetu Novaka Đokovića protiv kojeg ima dvije pobjede i jedan poraz.


„Ostat ću blizak tenisu i pokušati podijeliti svoje znanje i sva nevjerojatna iskustva na turneji s novim generacijama tenisača. Putovanje se nastavlja i fokus se preusmjerava“, dodao je Karlović.