COVID PROBLEMI

Primorje EB danas bi trebalo igrati četvrtfinale doigravanja, Barać: “Naša momčad još nije sposobna niti za trening”

Valentina Prokić

Samir Barać/Foto: S. DRECHSLER

Samir Barać/Foto: S. DRECHSLER

Kad zdravstveno stanje naših igrača dopusti izdržavanje svih napora povratka u bazen, tada ćemo nastaviti play-off, ako takve prilike uopće bude - kaže Samir Barać, predsjednik Primorja EB



RIJEKA Vaterpolisti Primorja EB još uvijek se bore s posljedicama koronavirusa te su daleko od normalnog brojčanog stanja na treninzima u bazenu. No, Povjerenstvo za natjecanja HVS-a odredilo je da se uzvratni susret četvrtfinala doigravanja između Primorja EB i šibenskog Solarisa mora igrati danas na Kantridi. Primorjaši su u Šibeniku slavili 10:9, a izvjesno je da neće imati priliku potvrditi prolaz u polufinale.


– Nama je 90 posto momčadi bilo zaraženo virusom COVID-19, a većina igrača još uvijek nije zdravstveno sposobna za treniranje. Isključivo zbog odgovornosti prema našim igračima, odigravanje današnje utakmice jednostavno nije moguće. Kad zdravstveno stanje naših igrača dozvoli izdržavanje svih napora povratka u bazen, tada ćemo nastaviti play-off, ako takve prilike uopće bude – kaže predsjednik Primorja EB Samir Barać.


Zanimljivo je da je ova apsurdna odluka vezana isključivo zbog unaprijed dogovorenih datuma finala doigravanja Prvenstva Hrvatske koji se ne mogu pomaknuti zbog televizijskoga prijenosa, ali i zato što Jug AO nakon finalne serije očekuje nastup u Ligi prvaka. Nakon Lige prvaka slijede pripreme hrvatske vaterpolske reprezentacije za Olimpijske igre u Tokiju. Prema povjerenstvu, osim današnjeg uzvrata, Primorjaši bi trebali do 8. svibnja odigrati i dva polufinalna susreta jer je za 8. svibnja zakazana prva utakmica finala doigravanja.




– Iskreno, ne očekujem da će se utakmica uopće odigrati jer se postojeći termini ne smiju poremetiti zbog televizijskog prijenosa. Jugu to također nikako ne odgovara zbog Lige prvaka, a onda slijede pripreme reprezentacije. Ipak, to je nedopustivo. Najvažnije nam je zdravlje igrača i to nećemo dovoditi u pitanje niti u jednome trenutku – poručio je Barać.


Žalosno, ali ispada da su HVS-u njihovi rasporedi i televizijski prijenosi ipak iznad svega pa tako i zdravlja igrača.