Vaterpolo

Primorjaši izborili majstoricu za treće mjesto na Kantridi

Igor Duvnjak

ČETIRI GOLA - Niko Čubranić/Foto V. KARUZA

ČETIRI GOLA - Niko Čubranić/Foto V. KARUZA

Riječani su uzvratili Mladosti za poraz u Rijeci. Treća, odlučujuća utakmica igra se u utorak



ZAGREB Vaterpolisti Primorja Erste Bank uzvratili su Mladosti za poraz na Kantridi i izborili treću, odlučujuću utakmicu za treće mjesto u utorak na Kantridi, u igri u kojoj su gosti skoro stalno vodili. Bili su efikasni, a za razliku od riječke utakmice, čvršći u obrani koliko je dostajalo za nužni pun pogodak.


Mladost – Primorje EB 11:14

Utakmica za treće mjesto prvenstvu Hrvatskeza vaterpoliste: Mladost – Primorje Erste Bank 11:14 (3:4, 4:4, 3:3, 1:3). Plivalište Mladosti. Gledatelja 250. Suci: Blašković, Savinović (Dubrovnik)


MLADOST: Jurlina, Jan Bušić 1, Bučević, Solje 1, Gluhaić, Penava 2, Koprčina, Rakovac 4, Mijić 1 (1), Bajić 2,Herceg, Jajčinović, Sunara, Toni Bušić.




PRIMORJE ERSTE BANK: M. I. Čubranić, L. Babić, Kadivec, Tončinić 2, Brubnjak 4 (1), Brguljan 2, N. Čubranić 4, K. Babić 1, Burburan, Te Riele 1, Crippa, Paparić, Jurić, Vuković.


Igrač više: Mladost 9 (3), Primorje EB 10 (5). Peterci: Mladost 1 (1), Primorje EB 1 (1).

Kao što su Primorjaši u početku nadmudrivanja starih znalaca eksperesno stekli dva pješaka viška, tako su ih vrlo brzo izgubili, čak su se sredinom četvrtine koja se igrala devizom »svaka minuta gol«, našli u zaostatku. Kapetan gostiju Tin Brubnjak započeo je duel »doppiettom«, ali je pokrenuo Zagrepčane na reakciju, servirali su brzometnu seriju 3:0 koju je Penava okončao za prvo vodstvo domaćih.


Dvostruki odgovor


Goste je trgnuo ovaj niz Zagrepčana, uspjeli su ga dokrajčiti dvostrukim odgovorom. Prvo je Brubnjak iz peterca dao već treći gol, a onda je Niko Čubranić demonstirao ubojitost desnice, šutom iz daljine Riječane je vratio u vodstvo.


Gosti i domaćini su i u svojim prvim napadima nastavka igre bili efikasni. Na toj ljuljački gola ili dva prednosti Primorjaša, obranu domaćih je topovskim udarcem zaljuljao Darko Brguljan iz daljine, ali odmah su odgovorili Solje i Penava, no ljevica Kasa Te Rielea je Riječane održavala u prednosti. Do »poluvremena« Mladost je izborila i četvrto izjednačenje, ali Čubranićev drugi pogodak ju je vratio u gol minusa.


Riječka završnica


Zagrepčani nisu poentirali u prvom napadu nastavka, ali u drugom jesu, uz to nakon trećeg gola Rakovca, Mijić je realizirao peterac za vodstvo i raspirivanje nada Mladostaša. Niko Čubranić s igračem više pa Karlo Babić okončavanjem kontre šutem izvana nastojali su ih pogasiti. Brguljan je uoči finiša četvrtine točan s igračem više, no napad domaćina nije gostima s Kantride dozvoljavao imalo značajnije odvajanje do početka posljednjeg čina.


Početkom te posljednje dionice Čubranić je složio svoj poker golova za novih plus 2 gostiju. Pretvorio se u tri kada je poker pogodaka složio i kapetan Brubnjak, okončavši ubojitu kontru za najveću razliku, 13:10. Kada je Tončinić izronio i pogodio mrežu iz blizine, Primorjaši su se našli nadomak uspjeha, začuli su se povici navijača »Primorje, Primorje«, bili su glasna najava uspjeha Riječana u Zagrebu.