PREMIJER LIGA

Prekinut niz od pet pobjeda Škrljeva, u borbi sredine ljestvice bolja je bila Sonik Puntamika

Luka Medak

Foto D. KOVAČEVIĆ

Foto D. KOVAČEVIĆ

Deset sekundi prije kraja Runjić pogađa oba slobodna bacanja za koš prednosti, a Pilepić u posljednjem napadu Škrljeva promašuje tricu za pobjedu, čime je prekinut niz od pet pobjeda Škrljeva.



ZADAR U posljednjoj utakmici 24. kola Premijer lige košarkaši Adria Oil Škrljeva poraženi su kod Sonik Puntamike u Zadru.


Sonik Puntamika – Adria Oil Škrljevo 86:84

Susret 24. kola Premijer lige košarkaša: Sonik Puntamika – Adria Oil Škrljevo 86:84 (21:20, 18:18, 20:22, 27:24). Dvorana Jazine. Bez gledatelja. Suci: Radojković, Hordov, Mirčeta. Opunomoćenik: Župinski.
SONIK PUNTAMIKA: Jošić, Vladović 16 (3-4), Palčić, Rašić 14 (2-3), Runjić 20 (8-10), Šarlija, Cvitković T. 12 (2-2), Vručinić, Gospić 17, Zelanto, Zovko 6, Petani 1 (1-1).
ADRIA OIL ŠKRLJEVO: Arslanagić 10 (2-2), Pilepić 10 (7-8), Jelenković 5, Vucić, Gunjina 9, Barnjak 8 (4-4), Robertson 24 (8-12), Boban 16 (2-3), Vrgoč, Bjelanović, Cvitković D. 2.

S obzirom na podjednaku kvalitetu momčadi očekivao se vrlo neizvjestan dvoboj, a očekivanja su i bila opravdana. Škrljevo je krenulo nešto agresivnije u utakmicu i držalo vodstvo cijelu prvu četvrtinu, ali je za kraj četvrtine tricom iz koraka sa zvukom sirene pogodio Vladović za prvu prednost domaćih na utakmici.




Zadrani su imali problema s izgubljenim loptama, u prvih 12 minuta imali su ih čak 10 naspram četiri Škrljeva, ali svejedno su uspjeli ostvariti dvoznamenkastu prednost na pola četvrtine zahvaljujući odličnom vanjskom šutu. Ipak, do kraja četvrtine proradio je i vanjski šut Škrljeva, razliku su tricama smanjili Boban i Jelenković te u pozitivnom ritmu na poluvrijeme odlaze samo s pola koša zaostatka.


U nastavku se igralo koš za košem sve do posljednje tri minute četvrtine, kada Škrljevo odlazi plus šest, što je bila najveća prednost gostiju na utakmici. Tomislav Cvitković dvjema tricama i košem s linije slobodnih bacanja sâm radi seriju Sonika i utakmica je bila ponovno u egalu, ali ovaj put su gosti otišli u posljednju četvrtinu s poenom prednosti.


U zadnjih 10 minuta još se više podigao intenzitet i do same završnice se izmjenjivalo vodstvo. Deset sekundi prije kraja Runjić pogađa oba slobodna bacanja za koš prednosti, a Pilepić u posljednjem napadu Škrljeva promašuje tricu za pobjedu, čime je prekinut niz od pet pobjeda Škrljeva.



Tablice omogućuje SofaScore LiveScore