Striktna pravila

Pravila za rukometaše na EP-u: samo cijepljeni i oni koji su preboljeli koronu se mogu natjecati, testiranje svaka dva dana

Portal Novilist.hr

Foto PIXSELL

Foto PIXSELL

Uz to, svaka dva dana će se igrači morati testirati te će cijela reprezentacija ići u izolaciju ukoliko se otkrije slučaj zaraze kod jednog od igrača. Ali, ako njima test potom bude negativan, mogu nastaviti s natjecanjem.RIJEKA Europsko prvenstvo u rukometu igra se u siječnju u Mađarskoj i Slovačkoj, a EHF je danas donio odluku kako će na tom natjecanju moći nastupiti samo oni koji su dvaput cijepljeni protiv koronavirusa ili su ga preboljeli.


Uz to, svaka dva dana će se igrači morati testirati te će cijela reprezentacija ići u izolaciju ukoliko se otkrije slučaj zaraze kod jednog od igrača. Ali, ako njima test potom bude negativan, mogu nastaviti s natjecanjem.


“Sigurnost nam je prioritet. Ovaj sistem će u velikoj mjeri zaštititi sve izravno uključene u natjecanje. Istovremeno, ako se otkrije slučaj zaraze, ljudi koji su bili u kontaktu s pozitivnom osobom neće biti proglašeni bliskim kontaktima te će nakon negativnog testa moći nastaviti s natjecanjem”, rekao je glavni tajnik EHF-a Martin Hausleitner.
Igrači će se moći normalno kretati izvan hotela jer neće biti tzv. balona, ali se preporučuje da se to svede na minimum.