Uoči polufinala

Perišić: “Engleska je prije četiri godine imala dobru momčad, ima je sada i Argentina”

Hina

Foto REUTERS

Foto REUTERS

Moramo igrati kao protiv Brazila i onda je sve moguće," poručio je krilni igrač Tottenhama.



DOHA Bit ćemo na 100 posto jer i mi želimo naslov, poručio je Ivan Perišić na službenoj novinarskoj konferenciji uoči hrvatskog – argentinskog okršaja u polufinalu Svjetskog prvenstva u Katru.


“Predivan je osjećaj igrati drugo uzastopno polufinale na Svjetskom prvenstvu. Ali želimo i finale, protiv Argentine ćemo dati sve od sebe. Bit će to slična utakmica kao i protiv Engleske prije četiri godine, Engleska je imala dobru momčad, ima je sada i Argentina. Moramo igrati kao protiv Brazila i onda je sve moguće,” poručio je krilni igrač Tottenhama.


Kazao je kako su pripreme i za Englesku i sada za Argentinu bile slične.




“Za svaku utakmicu se pripremamo na sličan način. Jedino se ovdje putuje maksimalno 30 minuta, pa imamo više vremena za odmor. Analizirali smo igru Argentine, imamo još jedan trening večeras i bit ćemo spremni,” dodao je.


Perišić je na dosadašnjem dijelu SP-a dosta pomagao u obrani, posebno u prvoj utakmici protiv Maroka, ali i protiv Brazila.


“Kada ste već spomenuli Maroko, dosta vas nije bilo zadovoljno. Sad kad vidimo dokle je Maroko dogurao, možemo reći da smo napravili dobar posao. Svaka momčad ima dobra krila i svatko od nas treba pomoći u obrani. Guramo dobro i s desne i lijeve strane, moramo pomagati u obrani, biti momčad, sudjelovati u svim akcijama i to će, nadam se, pomoći rezultatu.”


Argentinske novinare je zanimalo koliko ga motivira izbaciti Messija sa Svjetskog prvenstva.


“I Ronaldo je bio pet puta na SP pa nije uspio, Messi također želi naslov. Mi ćemo isto biti na 100 posto jer i mi želimo naslov. Nadam se da će to biti jedna tvrda i muška utakmica pa neka pobijedi bolji,” poručio je.


Postigavši pogodak protiv Japana Perišić je postao najbolji hrvatski strijelac na velikim natjecanjima sa 10 golova. Bio je to ujedno i njegov šesti gol na svjetskim prvenstvima, dok je četiri zabio na europskim smotrama. Do ovog prvenstva Perišić i Davor Šuker dijelili su rekord sa po devet golova na svjetskim i europskim prvenstvima.


“Rekao sam više puta da mi nisu važni golovi i asistencije, nego da moja momčad pobjeđuje. Ovdje sam u službi ekipe,” bio je kratak.


Završnica SP-a igrat će se novom loptom Al Hilm ukrašenom bordo nijansama koje podsjećaju na zastavu Katra.


“Bolja je nova, mislim da je malo brža. Vidjet ćemo hoće li biti razlike na terenu. Trebamo pucati što više,” kazao je.


Istaknuo je kako posljednjih dana nije razgovarao s bivšim i sadašnjim argentinskim suigračima Lautarom Martínezom i Cristiánom Romerom.


“U grupnoj fazi smo se čuli, ali sad nismo. Znam da Lautaro i Cuti žive za svoju zemlju, jedva čekaju igrati za Argentinu. Po tome smo slični. Oni će biti na 100 posto, i mi. Nadam se da će cijeli svijet uživati u našem nogometu,” kazao je.