NHL

“Zlatni vitezovi” iz Vegasa na korak su do prvog naslova u povijesti

Hina

REUTERS

REUTERS



Vegas Golden Knightsi udaljeni su jednu pobjedu od osvajanja svog prvog naslova Stanley Cupa u povijesti franšize nakon što su u subotu navečer, u četvrtoj utakmici finala, u Sunriseu na Floridi pobijedili Florida Pantherse sa 3-2.


Golden Knightsi, koji vode u seriji na četiri pobjede 3-1, pokušat će osvojiti naslov u petoj utakmici u utorak kod kuće.


Chandler Stephenson zabio je dva gola, a William Karlsson jedan za Golden Knightse, koji su se oporavili nakon razočaravajućeg poraza u produžetku u prošloj utakmici. Vratar Adin Hill obranio je 29 puta.




Brandon Montour i Aleksander Barkov bili su strijelci za Pantherse, a ratar Sergej Bobrovsky zaustavio je 28 udaraca rema svojim vratima.


Momčadi koje vode s 3-1 u finalnoj seriji Stanley kupa osvojili su naslov 36 od 37 puta. Jedina momčad koja je uspjela preokrenuti rezultat su Toronto Maple Leafsi iz 1942., koji su gubili 0-3 od Detroit Red Wingsa i na kraju pobijedili.


Golden Knightsi su stigli do finala Stanley Cupa 2017./18., u svojoj prvoj sezoni u NHL-u, ali su izgubili od Washington Capitalsa u pet utakmica. Philadelphia Flyersi osvojili su naslov 1974. u svojoj sedmoj sezoni, dajući Golden Knightsima priliku da nadmaše to postignuće.


Panthersi su otvorili doigravanje tako što su smanjili zaostatak u seriji od 1-3 protiv najbolje momčadi Istočne konferencije iz regularnog dijela sezone, Boston Bruinsa. Sada će pokušati učiniti upravo to protiv ekipe iz Vegasa koja je bila prva u Zapadnoj konferenciji.