Potvrđeno

WRC u Hrvatskoj: Kraljevska automobilistička disciplina stiže u Zagreb

Edi Prodan

Foto REUTERS

Foto REUTERS

Zbog niza razloga, od najveće senzibiliziranosti za automobilizam pa sve do fantastične dopune moćne turističke privrede, ipak je hrvatskom WRC-u mjesto događanja trebalo biti između - Opatije i Poreča



Sada je i službeno – treća utrka sezone 2021. WRC-a održat će se u Hrvatskoj. Mjesto održavanja je Zagreb i njegovo šire područje, a točan datum 22. do 25. travnja.


Ukupan broj utrki je 12, start je tradicionalno 21. siječnja u Monte Carlu, a uz Hrvatsku novajlija je Estonija u kojoj će se utrka održati kao sedma, 15. srpnja.


Potvrđena su tako nagađanja koja smo iznosili prigodom nedavnog posjeta Zagrebu, sredinom srpnja, Jeana Todta, predsjednika FIA-e, kao uostalom i višegodišnji napori koje je u dovođenje WRC-a u Hrvatsku ulagao Zrinko Gregurek, “desna ruka” čelnog čovjeka FIA-e.




Ono što istina, ma koliko nakon ovakve pobjede vodećih ljudi HAKS-a ne bi trebalo “njurgati”, ostaje kao žal je mjesto održavanja hrvatskog WRC-a.


Zbog niza razloga, od najveće senzibiliziranosti za automobilizam pa sve do fantastične dopune moćne turističke privrede, ipak je hrvatskom WRC-u mjesto događanja trebalo biti između – Opatije i Poreča.


Tako je bilo i planirano, no pobijedio je Zagreb što dakako ima također čitav niz pozitivnih konotacija.


Kako god, u travnju je Hrvatska mjesto održavanja jedne od najvećih sportskih priredbi na svijetu, Svjetskog prvenstva u kraljevskoj disciplini automobilizma – rallyu.