Velika gledanost

Williamsu virtualno izdanje utrke “24 sata Le Mansa” uz sudjelovanje 200 profesionalnih vozača

Hina

uvena utrka "24 Heures de Le Mans" prvi put je održana 1923. godine i zajedno s Velikom Nagradom Monaca u formuli 1 i 500 milja Indianapolisa, jedna je od tri najprestižnije utrke u svijetu automobilizma



PARIZ Ekipa Rebellion Williams Esports pobjednik je prvog izdanja virtualne utrke “24 sata Le Mansa“, nakon što je prava utrka zbog pandemije koronavirusa prebačena na rujan.


Čuvena utrka “24 Heures de Le Mans” prvi put je održana 1923. godine i zajedno s Velikom Nagradom Monaca u formuli 1 i 500 milja Indianapolisa, jedna je od tri najprestižnije utrke u svijetu automobilizma.


Utrka se tradicionalno održava u lipnju, no ove godine je pomaknuta na rujan zbog pandemije.




Virtualna utrka, vođena na platformi rFactor2, prikazana je u 57 zemalja, a prema riječima organizatora, pratilo ju je oko 13 milijuna gledatelja putem brojnih platformi.


Međutim, u njezinom pravom terminu je održana virtualna utrka na kojoj je pobijedila ekipa Rebellion Williams Esports za koju su vozili tvornički vozač Mercedesa GT Raffaele Marciello, rezervni vozač momčadi Haas Louis Deletraz, kao i poljski esport trkači Nikodem Wisniewski i Kuba Brzezinski.


ByKolles Burst Esport završio je na drugom mjestu sa zaostatkom od 17,7 sekundi, dok je druga posada Rebellion Williams zauzela treće mjesto.


Na utrci je sudjelovalo 200 profesionalnih vozača i igrača iz 37 zemalja u 50 automobila.