Legendarna utrka izdržljivosti

Organizatori pomiču datum jer im je nezamislivo 24 sata Le Mansa održati iza “zatvorenih vrata”

T.I.

Foto: Wikimedia Commons

Foto: Wikimedia Commons

Logična odluka donesena je kako bi se najpoznatijoj svjetskoj trci izdržljivosti pružila šansa za održavanje s velikim brojem gledatelja i što više marketinških partneraVijest koja se očekivala, danas je i službeno potvrđena, ovogodišnje izdanje „24 sata Le Mansa“ neće biti održano 12. i 13. lipnja kako je prije zakazano, nego 21. i 22. kolovoza. Logična odluka donesena je kako bi se najpoznatijoj svjetskoj trci izdržljivosti pružila šansa za održavanje s velikim brojem gledatelja i što više marketinških partnera.


U Le Mansu je tradicija sve i odluka da se tradicionalni datumi održavanja promijene, nije bila laka. U objavi na Twitteru Pierrea Fillona, predsjednika kluba Automobile Club de l’Ouest koji organizira utrku stoji da je ovo bila teška odluka, ali ispravna.


„Održati 24 sata Le Mana iza zatvorenih vrata drugi put zaredom bilo bi nezamislivo“ – napisao je Fillon.Organizatori obećaju da će ovogodišnja utrka biti još uzbudljivija jer se uvodi Hypercar kategorija.


Le Mans Classic, utrka koja je u programu već deset godina će biti održana onako kako je prije i najavljeno, od 1. do 4. srpnja.


Kompletan popis prijava sudionika ovogodišnje utrke, na kojoj posljednjih godina dominira japanska Toyota, bit će objavljen 9. ožujka.