Emotivna posveta

VIDEO Nole je pobjedu u New Yorku posvetio preminulom košarkaškom velikanu: “Kada je poginuo to mi je slomilo srce…”

Portal Novi list

Foto Skysports.com

Foto Skysports.com

Dosta sam pričao s njim, pogotovo kada sam se vraćao nakon ozljede i pokušavao se vratiti na staze stare slave - rekao je Đoković



RIJEKA Nakon što je podijelio svoju radost sa svima u njegovoj loži, Đoković se ponovno spustio na teren i za dodjelu trofeja odjenuo majicu s brojem 24 na leđima i s natpisom “Mamba forever” s prednje strane, kao posvetu tragično preminulom košarkaškom velikanu Kobeju Bryantu.


– Kobe Bryant je bio jako poznat po svom šampionskom mentalitetu, snazi i odlučnosti, bio je vođa u svojem timu, a to ga je svrstalo među najbolje na svijetu. Kada je preminuo, on i njegova kći, to mi je slomilo srce. Dosta sam pričao s njim, pogotovo kada sam se vraćao nakon ozljede i pokušavao se vratiti na staze stare slave. S njim sam pričao o vizualizaciji, imamo moć da vodimo život kako ga vodimo. On je bio nevjerovatan čovjek. Zato je takav trag ostavio među ljudima, bio je izuzetan čovjek, zračio je karizmom, mamba mentalitet, bio je ljubazan, radostan, veseo kao malo dijete. Takav je i Tom Bradly. Danas sam iskoristio priliku i  eto smislio sam i majicu. Njegov duh je prisutan, i dalje živi i u mislima dvoje ljudi – rekao je Đoković.