UFC

VIDEO Nate Diaz ostvario oproštajnu pobjedu, Čečen Khamzat Chimaev se obračunavao s publikom

Khamzat Chimaev i Kevin Holland/Foto REUTERS

Khamzat Chimaev i Kevin Holland/Foto REUTERS

Diaz napušta UFC nakon 27 mečeva, od toga 16 pobjeda



RIJEKA Nate Diaz se pobjedom nad Tonyjem Fergusonom oprostio od UFC-a. Glavna borba večeri na priredbi u Las Vegasu počela se lomiti  u drugoj polovici treće runde kada je Diaz podigao intezitet borbe, a njegov suparnik sve teže pratio taj ritam. Ferguson je u četvrtoj rundi pokušao srušiti Diaza, ali Nate je zaključao svojeg suparnika u ‘‘giljotinu‘‘ i prisilio ga na predaju nakon nešto manje od tri minute unutar četvrte runde. Diaz je upisao osmu pobjedu “submissionom” pod okriljem UFC-a i ukupno 12. u karijeri. UFC napušta nakon 27 odrađenih mečeva, od toga 16 pobjeda i 11 poraza.


Detalje s Diazovog oproštajnog meča možete pogledati OVDJE.


U podjednako zanimljivoj borbi Khamzat Chimaev lakoćom se obračunao s Kevinom Hollandom nakon nešto više od dvije minute borbe. Čečen sa švedskom adresom je u posljednje vrijeme navukao puno “hejtera” sovjim izjavama i postupcima,  glasno je izviždan na vaganju na što je uzvratio pokazivanjem srednjeg prsta. Chimaev je prisilio Amerikanca na predaju, publika u Las Vegasu ga je izviždala, a onda je uzeo mikrofon i poslao nekoliko poruka:




–  Što sada? Što imate za reći? Razvalio sam sve vaše dečke, ovo je Čečenija! Ja sam najopasniji tip ovdje. Dolazim po sve i sve ću ih poubijati. Proći ću kroz svakog, nitko me ne može zaustaviti. Umrijet ću u kavezu, nikada ne napuštam kavez, to je moj dom – poručio je između ostaloga Chimajev.