Uspješna akcija

Veslači i veslačice Jadrana uskoro bi mogli dobiti novi kombi, nedostaje još 37 tisuća kuna

Denis Frančišković

Do sada se u akciju uključio 251 donator, što fizičkih osoba, što pravnih putem tvrtki



RIJEKA Unatoč jeseni i koroni, na Delti na posustaju. Veslači i veslačice Jadrana redovito i marljivo treniraju iako stanje »na terenu« pokazuje da do kraja godine izgleda neće biti pravih natjecanja. Naime, »jadranaši« su se spremali za Rovinj i tamošnju regatu Lim 500 u organizaciji Arupinuma, ali ona je otkazana. Po svemu sudeći neće biti niti regate u Medulinu…


– Brojke zaraženih sve diktiraju. Unatoč svemu, pripremamo se za novu sezonu i razmišljamo pozitivno – kaže Davor Radović, jedan od trenera i pokretača sportskih aktivnosti na Delti.
S druge strane, nakon jako dobrog starta, malo je zapelo i s crowdfunding kampanjom za nabavku novoga klupskoga kombija. Kampanja je pokrenuta sredinom kolovoza na inicijativu Jasne Baraba, majke veslačice Leni, kako bi se prikupilo 220 tisuća kuna, tako da su se kao neprofitna udruga amaterskog sporta za pomoć obratili zajednici. I početni zamah bio je više nego uspješan, prikupljeno je 182.700 kuna, do kraja kampanje nedostaje nešto više od 37 tisuća kuna. Iz kluba ističu veliku zahvalnost svima koji su se priključili kampanji svojim donacijama, a to su prije svega bivši veslači, roditelji veslača, bake, djedovi i građani koji su dali podršku kluba koji za dvije godine slavi stoljeće osnutka.


– Mrvicu nam se kampanja usporila, ali to nije ništa čudno. Uvijek na početku ljude uhvati neki poseban klik i više entuzijazma, koji potom malo splasne. Onda opet iznova sve krene i mediji nas malo poguraju. Skupili smo puno novca u jako kratkom vremenu, a inače te kampanje za ovakvu svotu traju pet, šest mjeseci pa i duže. Za sada je to izvrstan rezultat, ali, naravno, želimo do svog cilja – kaže Jasna Baraba.




Do sada se u akciju uključio 251 donator, što fizičkih osoba, što pravnih putem tvrtki.


– Sve upute o kampanji su na našim klupskim stranicama. Kad skupimo novac, onda slijede slatke brige koje vozilo odabrati. Važno je da to bude kombi koji može vući prikolicu i čamce na njoj. Što reći? Pozivamo ljude koji mogu da nas poguraju još malo do cilja – zaključuje Baraba.