Mlađi juniori ponos Jadrana

Poslije 40 godina posada riječkog veslačkog kluba osvojila zlato u osmercu na prvenstvu Hrvatske

Katarina Blažević

Posada s trenerom Željkom Ravlićem i Ivicom Ožanićem

Posada s trenerom Željkom Ravlićem i Ivicom Ožanićem

Svi su rezultati odlični i prezadovoljni smo u klubu. Osmerac je posebno velik uspjeh jer je zagrebačka Trešnjevka tu stavila sve svoje snage unutra i baš je bila strašna trka - rekao je trener kadetskih i mlađejuniorskih ekipa Željko Ravlić



RIJEKA Četiri zlata, tri srebra i dvije bronce. To su odličja s kojima se riječki veslački klub Jadran vratio s netom završenog Prvenstva Hrvatske za kadete, juniore, seniore i veterane, što se održao na zagrebačkom Jarunu. Velik uspjeh za klub dodatno su začinili mlađi juniori u osmercu, koji su klubu u toj discplini donijeli prvo zlatno odličje nakon dugih 40 godina.


– Osmerac je kraljevska disciplina i na tome sam radio s njima cijelu godinu. To je najzahtjevnija disciplina u veslanju i najteža za doći do medalje. Tko tu dođe do medalje, taj je stvarno u vrhu veslanja. Zato nam je ovo zlato velik ponos, posebice jer je došlo i u slavljeničko vrijeme. Naime, iduće godine slavimo sto godina kluba pa je ovaj fenomenalan rezultat došao kao dar za klub – govori trener kadetskih i mlađejuniorskih ekipa Željko Ravlić, koji je na prvenstvu bio zajedno s trenerom juniorskih i seniorskih ekipa Draženom Škodom.


Veslači i veslačice riječkog Jadrana na kraju su zauzeli ukupno prvo mjesto prvenstva u kategorijama kadeta i mlađih juniora, dok su zajedno s juniorima i seniorima zauzeli peto mjesto.




– Radili smo za ovo prvenstvo Hrvatske cijelu godinu pa mogu reći da sam i očekivao ovakve rezultate. Ali, kada dođete na prvenstvo, sve se promijeni, nikad ne znate što se može dogoditi. Evo, završilo je na kraju kako sam otprilike i očekivao. Svi su rezultati odlični i prezadovoljni smo u klubu. Osmerac je posebno velik uspjeh jer je zagrebačka Trešnjevka tu stavila sve svoje snage unutra i baš je bila strašna trka. U četvercu s kormilarom je isto bio pritisak jer u njega idu najbolji iz osmerca. Ostali klubovi su nam onda htjeli ovdje »oteti« to zlato nakon što smo bili najbolji u osmercu, ali smo pokazali da ga zaslužujemo.


Djevojke su u kadetskoj konkurenciji uspjele obraniti zlato od prošle godine, dok su još jedno zlato i dva srebra dodale mlađe juniorke te juniorke.


– Kadetkinje su ponovile zlato što je odličan uspjeh, a mlađe juniorke su u četvercu skul uzele srebro, iako su i one mogle doći do najsjajnijeg odličja da im se nije dogodila mala nesreća na startu. Uhvatio ih je tzv. rak, te su od zadnjeg mjesta na kraju uspjele doći do srebrne medalje.


Treneri Ravlić i Škoda tijekom cijele su godine pripremali svoje ekipe za prvenstvo Hrvatske, iako im je koronavirus malo poremetio planove.


– Bili smo dosta hendikepirani ove godine zbog pandemije, nije bilo toliko regata, ali gdje god smo se pojavili smo imali odlične rezultate. Osmerac sam testirao na samo jednoj regati. Njega je općenito jako teško skupiti i nema ga na svim regatama. I onda na državnom prvenstvu zapravo tek možemo vidjeti na čemu smo. Zagrebački klubovi imaju odlične uvjete i dosta treniraju, ali mi smo ove godine ipak bili bolji – zaključio je trener Željko Ravlić.


Sve medalje Jadrana

Zlatne medalje Jadrana – osmerac, mlađi juniori: Roko Katić, Petar Simone, Leo Čučak, Filip Begović, Antun Aksić, Vito Budimir, Karlo Grbac, Deni Miljenović, kor. Domagoj Ožanić, četverac s kormilarom, mlađi juniori: Roko Katić, Petar Simone, Leo Čučak, Filip Begović, kor. Domagoj Ožanić, dvojac na pariće, mlađe juniorke: Lana Tucić, Liza Krzyk, četverac na pariće, kadetkinje: Leni Baraba, Elena Mencer, Anamarie Katić, Antonia Stilin.


Srebrne medalje – četverac na pariće, mlađe juniorke: Lana Tucić, Liza Krzyk, Ena Beljan, Antonija Tadić, samac, laki junior: Dominik Biruš, dvojac bez kormilara, juniorke: Mirjam Smilović, Carla Glavica.


Brončane medalje – samac senior: Matej Stilin


Četverac na pariće, kadeti: Tino Gojković, Luka Bukša, David Pranjić, Borna Stipaničev.