Uspješan vikend

Veslači Jadrana osvojili tri zlata na Prvenstvu Hrvatske održanom na Jarunu

Zlatko Horvat

Riječki veslači na Jarunu

Riječki veslači na Jarunu

U konkurenciji kadetkinja Leni Baraba, Lana Milanović, Lana Tucić i Ena Beljan okitile su se zlatom u četvercu



RIJEKA  Veslači riječkog Jadrana ostvarili su zapažene rezultate na Prvenstvu Hrvatske za kadete, juniore, seniore i veterane održanom na Jarunu. Nickol Udovičić i Matteo Sušanj okitili su se zlatom u miksu, dok su Matej Stilin i Goran Mirić bili srebrni u dvojcu među seniorima.


U konkurenciji kadetkinja Leni Baraba, Lana Milanović, Lana Tucić i Ena Beljan okitile su se zlatom u četvercu, kao i kadet Borna Stipaničev u skifu. Anamarie Katić bila je druga u skifu u A finalu, dok je Nika Lenaz bila treća u B finalu, u kojem je prva bila članica Glagoljaša Karla Cetina. Peto mjesto u A finalu osvojio je Antun Aksić, dok je u B finalu četverac Jadrana David Pranjić, Tino Gojković, Karlo Grbac i Luka Bukša bio drugi.


Kod juniora Lucija Kristić u A finalu skifa bila je druga, dok je osmerac Matej Stilin, Goran Mirić, Hrvoje Valić, Andrej Anđelić, Antonio Nimac, Dominik Puškarić, Eugen Šegota, Toma Medanić i Lucija Kristić bio četvrti.




Peto mjesto u A finalu mlađih juniorki osvojile su Mirjam Smilović i Sara Ćirkić, četverac s kormilarom, koji su činili Leo Čučak, Vito Budimir, Domagoj Ožanić, Filip Begović i Dominik Biruš, bio je šesti, dok su Loren Horvat i Deni Miljenović bili peti B finalu dvojca. (Z. H.)