Doigravanje vaterpolista

Vaterpolisti Primorja EB u nedjelju gostuju kod Mladosti: “Možemo proći ovaj ispit”

Igor Duvnjak

Jaša Kadivec/Foto M. ĐEKIĆ

Jaša Kadivec/Foto M. ĐEKIĆ

Odlučit će to tko će u svemu ovome pokazati više želje i snage - kaže Jaša Kadivec



RIJEKA  Bogat opus ovosezonskih nastupa vaterpolista Primorja Erste Bank stigao je do završnih poglavlja, sutrašnja zagrebačka utakmica s Mladosti daje odgovor hoće li njihova završna epizoda imati dva dijela ili će biti riječ o trilogiji. U plivanju za treće mjesto u Hrvatskoj, Zagrepčani su bolje apsolvirali prvu dionicu, kako se igra na dvije pobjede, Primorjaši ih sutra moraju dostići da bi time izborili treću utakmicu, koja bi se igrala u utorak na Kantridi.


– Mi već dobro poznajemo Mladost, praktički smo cijelu sezonu dosta puta igrali s njima, što u onim službenim susretima, što u trening utakmicama – kaže pouzdani slovenski bek Primorjaša Jaša Kadivec, bacajući pogled na ekipu svojih sutrašnjih suparnika. – Imaju niz kvaliteta. Momčad je to s jakim centrom Hercegom, na desnoj strani imaju pak dobrog ljevorukog pucača. Uglavnom, svi su im igrači fizički jaki, mogu plivati i ulaziti na dva metra. Igra im je baš brza i bazira se dosta na uplivavanju na dva metra. Znači, trebamo to zatvoriti. Uz to, trebamo održavati odgovarajući tempo, onaj naš ritam igre, nastojati pritom da oni moraju ulaziti u naš ritam, a ne mi u njihov. Gledajući na sve to i na naše mogućnosti, mislim da možemo uspješno proći ovaj ispit.


Brzo plivanje bit će karakteristika ove značajne utakmice budući da je riječ o ekipama čija je to odlika tijekom cijele sezone.




– Odlučit će to tko će u svemu ovome pokazati više želje i snage.


U prošlom susretu starih dobrih znanaca, Mladost je uspjela iznenaditi rivala na Kantridi, sada joj Riječani, koji u prvom duelu nisu bili na visini zadaće, spremaju servirati nešto slično iz svog repertoara.


– Kao što je već bio istaknuo Paparić, mi smo se već nekoliko mjeseci pripremali za tolike europske utakmice, u posljednje vrijeme pogotovo za Final Four LEN Euro kupa. U prvoj utakmici s Mladosti dali smo sve od sebe, ali nije nam išlo taj dan kada smo se susreli s njima. Na kraju smo se htjeli rezultatski vratiti, ali ispalo je da smo u toj utakmici trebali tako odigrati sve četvrtine da bismo ih uspjeli pobijediti.


Riječani, naravno, smatraju da imaju šanse za pobjedu u Zagrebu, ali se ne razmeću bombastičnim najavama.


– Nema dilema oko toga da mi idemo na pobjedu, želimo osvojiti treće mjesto. Tako gledamo na ove duele s Mladosti, a što bude, bit će.