Doigravanje vaterpolista

Vaterpolisti Primorja EB gostuju kod Mladosti, ulog su kvalifikacije za Ligu prvaka

Igor Duvnjak

Viktor Tončinić/Foto V. KARUZA

Viktor Tončinić/Foto V. KARUZA

Ishod iz prve utakmice na Kantridi nije bio realan. Idemo sada na pobjedu i nadam se da ćemo u utorak opet igrati na Kantridi - optimist je mladi centar Primorjaša Viktor Tončinić



RIJEKA  »Non c’è due senza tre«, nema dva bez tri, stara je talijanska poslovica koja se može čuti i u naših Fijumana, s tom porukom i poukom suočavaju se vaterpolisti Primorja Erste Bank ovih dana, očekujući današnju utakmicu s Mladosti u ovoj dugometražnoj borbi za treće mjesto u Hrvatskoj. Riječke bi je kapice željele produžiti, a tu je situacija vrlo jasna, za to im treba pobjeda. Mladostaši su dobili prvi susret u Rijeci, a igra se na dvije pobjede. Riječane samo ih pun pogodak ostavlja u igri za plasman odmah iza nedodirljivih, Juga AO i Jadrana, koji poslije dubrovačke pobjede s 15:13 (11:11) boljim izvođenjem peteraca, ima 2-0 u finalnoj seriji.


Lagani umor


– Eto, stigli smo pred kraj sezone i osjećamo lagani umor – konstatirao je Viktor Tončinić, jedan od mladih riječkih vaterpolskih delfina, jedno od imena koji je u sezoni plivao ka željenoj afirmaciji i stjecao pritom tolika dragocjena iskustva u teškim utakmicama. Pritom emitira mladenački optimizam, spominjući kako su pred njegovom momčadi još dva, a ne samo jedan susret. – Imamo za odigrati još ove dvije utakmice, prvo tu ove nedjelje, a onda odmah onu u utorak u Rijeci, na našoj Kantridi. Teško je sve to ispunjavati, odrađivali smo uz sve ove neophodne treninge, već je sve to samo po sebi zahtjevno, ali kako se kaže »tko je jači, taj tlači«.


U iščekivanju zagrebačkog susreta prenio je raspoloženje iz svog tabora, vjeru momčadi u vlastitu snagu, u mogućnosti sastava Primorjaša koja bi im trebala donijeti željeni rezultat u Zagrebu.




– Naravno, očekujemo pobjedu. Ipak smo mi u ovom nadmetanju jača ekipa. Onaj ishod iz prve utakmice na Kantridi nije bio realan rezultat. Idemo sada na pobjedu i nadam se da ćemo u utorak opet igrati na Kantridi.


Stari znanci


Jasno da se u ovakvim pričama pita nešto i suparnike, u ovom slučaju Mladost koja se na Kantridi predstavila u lijepom svjetlu. U susretu starih znanaca, koji su u sezoni zajednički vježbali i odigrali niz trening utakmica, Riječanima valja naći načina kako nadmudriti domaćine.


– Mladost je kvalitetna ekipa čija se igra sada digla u završnici sezone. Plivački su jaka momčad, mi smo također plivački jaki pa ćemo vidjeti što će biti. Zadovoljni smo sa sezonom, nitko od nas nije očekivao da ćemo doći do finala Europskog kupa. Ostvarili smo i cilj u Regionalnoj ligi tako što smo ostali u njoj, sada je u tijeku borba za treće mjesto u Hrvatskoj. Znamo jako dobro što nam ono donosi, to su kvalifikacije za Ligu prvaka, moramo osvojiti tu poziciju.


Utakmica u Zagrebu počinje u 18 sati uz prijenos na Sportskoj televiziji.