Kup Hrvatske u vaterpolu

Vaterpolisti Juga AO u finalu uvjerljivo svladali splitski Jadran i osvojili svoj 15. Kup Hrvatske

Hina

Jug Adriatic osiguranje je tako došao do drugog trofeja u ovoj polusezoni, nakon što su bolji od Jadrana bili i u hrvatskom Superkupu



ZAGREB Vaterpolisti dubrovačkog Juga Adriatic osiguranja pobijedili su splitski Jadran sa 10-5 (3-2, 4-2, 2-0, 1-1) u finalnom dvoboju Kupa Hrvatske odigranom u četvrtak u Zagrebu, te su nakon četiri godine ponovno osvojili ovaj trofej uzvrativši Splićanima za poraz u prošlogodišnjem finalu.


Rezultatska neizvjesnost potrajala je do sredine druge trećine, kad je Jadran još uvijek bio u igri za obranu naslova u domaćem kup natjecanju. Naime, pogotkom Butića iz peterca u 13. minuti Jadran je izjednačio na 4-4.


No, u preostalih 3:18 minuta druge trećine “jugaši” su postigli tri pogotka i poluvrijeme dočekali s vodstvom 7-4. Splićani su na novi pogodak, njihov posljednji na utakmici, čekali sve do zadnje četvrtine. No, tada je prednost Juga već bila 9-4, a do kraja utakmice nije ostalo dovoljno vremena da bi Jadran mogao napraviti preokret.




Za pobjednike je Marko Žuvela postigao tri pogotka, a po dvaput su strijelci bili Loren Fatović i Maro Joković.


Jadran je imao petoricu strijelaca sa po jednim pogotkom, a najbolji u momčadi bio je vratar Ivan Marcelić sa 10 obrana. Na drugoj strani Toni Popadić je zaustavio 12 udaraca splitskih igrača.


Dubrovčani su u rekordnom 27. finalu po 15. put osvojili Kup Hrvatske, a Jadran je ostao na jednom trofeju osvojenom prošle godine.


Jug Adriatic osiguranje je tako došao do drugog trofeja u ovoj polusezoni, nakon što su bolji od Jadrana bili i u hrvatskom Superkupu.