Vaterpolo

Primorje EB večeras kreće u lov na prvi ovosezonski trofej. Prvak Jadran izazov rasterećenih Riječana

Igor Duvnjak

Ilustracija/Foto V. KARUZA

Ilustracija/Foto V. KARUZA

Jadran ove sezone cilja na sve trofeje, a nama je ovo ustvari jedan novi izazov.. Ovo nam je još jedna nagrada te možemo odigrati smireno, sa guštom - kaže Mauro Ivan Čubranić, daroviti 19-godišnji vratar Riječana



ZADAR Vaterpolisti Primorja Erste Bank, koji večeras kreću u lov na prvi hrvatski ovosezonski trofej, u nadmetanje na zadarskom Final Fouru kupa sa splitskim Jadranom, učestalo dižu valove u bazenima kako na svojoj Kantridi, tako i u bazenima diljem Hrvatske, uostalom i na onima širom našeg kontinenta. Netom su okončali pobjedom šibensko gostovanje kod kvalitetnog Solarisu, kojeg su ove sezone potopili već tri puta, a već ih očekuje novi težak dalmatinski ispit.


Mlada momčad trenera Igora Hinića, sastavljena velikom većinom od nadarenih riječkih »mulaca« s itekako adekvatnim inozemnim pojačanjima u ovom razdoblju nužnog sazrijevanja, motivirana i željna uspjeha ima i značajnih rezultatskih zadovoljština. Misli se tu na bogatu zimnicu u Premier Reginalnoj ligi, dostatnu za očuvanje statusa u elitnom razredu ovog natjecanja, na plasman u polufinale Kupa te na međunarodni šlag ovim rezultatima, plasman u osminu finala Europskog kupa.


Mlada jedinica


– Rezultati su jako dobri i sve je do sada jako dobro odrađeno – kaže nadareni vratar Primorjaša Mauro Ivan Čubranić o ostvarenim dosezima u sezoni s obzirom na očekivanja momčadi s Kantride. Mlada »jedinica« Primorjaša nije na popisu izbornika, ali nastavi li ovako, nema sumnje da će se jednog dana naći među vratnicama izabrane hrvatske vrste, tko zna, možda tu bude još netko iz ove generacije riječkih »kapica«, protkane lijepim vaterpolskim obećanjima. – Naša su očekivanja bila ona najbanalnija, ostanak u Premier Regionalnoj ligi, također da što bolje odradimo europske utakmice, izborimo i polufinale Kupa, a rasplet u hrvatskom prvenstvu još čekamo.Kako stvari stoje, sve smo svoje ciljeve ostvarili, sve je obavljeno dosta dobro i tu nema problema. Kada razmišljamo o tome što možemo očekivati u nastavku sezone, nadam se samo da ćemo nastaviti u tom ritmu te da pritom iz utakmice u utakmicu prikazujemo sve bolju igru. To sve kako bismo onda na kraju sezone mogli reći da smo ostvarili jedan veliki napredak te da se uistinu zamijeniti jedan uspon u cijeloj ekipi, kako onaj momčadski, tako i individualno.




On i prijatelji koji plivaju ispred njega nakon ždrijebanja skupina u Euro kupu bili dosta samozatajni, ali su zato progovorili u bazenu i to toliko glasno i jasno da su već kolo prije kraja faze natjecanja po skupinama doplivali u iduću fazu, sve to nakon visoke pobjede u Hannoveru. Samim time ovdašnjim će ljubiteljima vaterpola priuštiti nove međunarodne predstave.


– Nismo se tada nadali ovom učinku. Istina, kada je obavljeno ždrijebanje, rekli smo da je ovo bila za nas najpovoljnija skupina. Tu je, recimo, BVSC, ne toliko mlada, ali opet i ne toliko jako iskusna momčad, Waspo 98 Hannover, koji i je, ali i nije baš toliko jaka ekipa, te Šapčani. Uglavnom, ždrijeb nam najviše odgovarao. Sada čekamo drugu fazu nadmetanja u Europi, trebat ćemo se ravnati prema tome, naravno da se u nastavku natjecanja nadam što boljem.


Vrlić


U Kupu je od danas razdoblje razmrsivanje preostalih čvorova, pred Riječanima je onaj itekako zamršeni. Do njega su stigli zagrebačkom pobjedom na peterce protiv Mladosti. Nasuprot im je sada iskusni riječki trofejni centarski as Josip Vrlić, uz njega je u sastavu Jadrana još čak devet imena s nedavnog popisa reprezentativaca, koji je objavio izbornik Ivica Tucak. Gledajući već samo na to, klub iz uvale Zvončac se doima kao favorit večerašnjeg polufinalnog dvoboja zakazanog za 18.45 sati dok će prije njih u vodi od 17 sati biti preostali polufinalisti, Jug Adriatic osiguranje i Solaris. Mladi riječki sastav ne zazire niotkoga, tako ni od Jadrana, čak toliko da se u taboru Primorjaša čak spominje osvajanuje trofeja.


– Jadran ove sezone cilja na sve trofeje, a nama je ovo ustvari jedan novi izazov. U Zagrebu smo izborili završni turnir. Ovo nam je još jedna nagrada te možemo odigrati smireno, sa guštom. Osvajanje trofeja? Razmišljamo kako je u sportu sve moguće. To što nismo favoriti nam pritom možda i ide u korist, jer je favoritima najteže igrati s ekipama koje ne mogu ništa izgubiti. U velikom dijelu sezone mi smo ta ekipa i zato je teško s nama igrati.