Izgubljena titula

U redovima Vargona znaju razlog poraza: “Presudilo je veliko iskustvo vrhunskog igrača kao što je Živolić”

Denis Frančišković

Puljani su zasluženo slavili na Podvežici/R. BRMALJ

Puljani su zasluženo slavili na Podvežici/R. BRMALJ

Zadnjih pet godina imali smo velike odlaske naših vrhunskih igrača, sve su to djeca ovog kluba koji igraju u ponajboljim klubovima svijeta - kaže Čedo Vukelić, trener Vargona



RIJEKA Boćari Vargona ipak nisu uspjeli doći do svojeg šestog naslova prvaka. Riječani su u finalu PH na Podvežici izgubili od Pule.


– Dogodilo se ono o čemu sam govorio dan ranije. A to da neće presuditi brzinci. Presudila je klasika, točnije pod – kaže Čedo Vukelić, trener riječkih »bijelih«. – Klasiku smo trebali odraditi bolje, 2:6 na našem terenu protiv Pule teško je za uhvatiti. Vratili smo se na 9:11, na kraju vodili u tri igre, sve je bilo otvoreno. Tu je presudilo možda veliko iskustvo Živolića, vrhunskog igrača, godinama člana Istre iz Poreča i prošlogodišnjeg svjetskog prvaka u brzinskom. Barlian je već dvije godine zaredom top prvoligaški igrač. Buterin je propustio veliku prednost protiv Hrelje… Nismo se više uspjeli iščupati.


Pula se pokazala ove godine kao »crna mačka« za Riječane…




Pritisak je možda bio malo veći na nama zbog domaćeg terena – kaže kapetan Riječana Davor Jelovica


– Cijelu sezonu igrali smo dobro, bili prvi i imali samo jedan poraz baš od Pule. Sve drugo je bilo odigrano na solidnoj razini. Zahvalio bih publici koja nas je bodrila cijelu utakmicu. Nažalost, nismo uspjeli. Zadnjih pet godina imali smo velike odlaske naših vrhunskih igrača, sve su to djeca ovog kluba koji igraju u ponajboljim klubovima svijeta. Nadam se da će glavnina igrača ostati i da ćemo se još više pojačati – dodao je Vukelić.


Kapetan Davor Jelovica realno je sagledao situaciju.


– Teška utakmica u kojoj smo očekivali pobjedu. Pula je zasluženo prva, pobijedili su nas i u regularnom dijelu sezone. Ne preostaje nam ništa drugo nego čestitati Istranima. Pritisak je možda bio malo veći na nama zbog domaćeg terena. To se i njima dogodilo prošle godine. Precizno smo izgubili 7:8, a očekivali smo da možemo do bodova i u štafeti. No, u zadnjim igrama sve je išlo na naš mlin, ali onda se sve okrenilo na drugu stranu, promašili smo nekoliko ključnih boća. Nema druge, pokušat ćemo dogodine do naslova – rekao je Jelovica.