Boćarska smotra

Na Podvežici se održava PH za juniorke, stigle su 23 boćarice iz pet hrvatskih klubova i samo dvije županije

Zlatko Horvat

Otvoreno prvenstvo Hrvatske za juniore održava se u Vodnjanu uz nastup boćara Sv. Jakova-Jadranova, Vargona i Lovrana



RIJEKA   Vjeko Matetić, direktor svih hrvatskih reprezentativnih selekcija, otvorio je Prvenstvo Hrvatske za juniorke, koje je na Podvežici okupilo 23 mlade boćarice iz pet hrvatskih klubova. Nažalost, samo iz dviju županija, PGŽ-a i Istarske županije. Pula je stigla s dvije igračice, dok su preostale boćarice članice Čavala ŠB, Kastva, Križišća i Drenove.


Uime organizatora, Boćarskog saveza PGŽ-a, uspješne riječke dane na jogu poželio je predsjednik Saveza Miljenko Butković, koji je svim igračicama darovao magnoliju. To je domaća zadaća za budućnost, brinuti se o magnoliji, ali i boćarski rasti kako bi iz ove generacije stasale nove reprezentativke i postale prave nasljednice Nives Jelovica, koja se također brine da prvenstvo prođe bez problema, a boćanje u ženskoj konkurenciji nastavilo se žetvom medalja na velikim natjecanjima.





Dubravko Konjuh iz Upravnog odjela za odgoj, obrazovanje, kulturu, sport i mlade pozdravio je sudionice uime Grada Rijeke, dok je ispred Zajednice sportova PGŽ-a dobrodošlicu svima poželjela glavna tajnica Katja Luketić. Prvenstvo završava sutra.


Otvoreno prvenstvo Hrvatske za juniore održava se u Vodnjanu uz nastup boćara Sv. Jakova-Jadranova, Vargona i Lovrana.