SP u kuglanju

U Poljskoj se održava ekipno SP u kuglanju, Hrvatska priželjkuje borbe za najsjajnija odličja

Luka Medak

Valentina Gal/Foto Arhiva NL

Valentina Gal/Foto Arhiva NL

Ženska ekipa brani naslov, muška prošli put nije osvojila medalju, ali vjerujem da bi i sada mogla imati priliku - najavljuje Tonči Mikac, trener Mlake i predsjednik Hrvatskog kuglačkog saveza



RIJEKA U poljskom gradu Tarnowo Podgorne danas kreće deveto ekipno Svjetsko prvenstvo u kuglanju za žene i muškarce. U konkurenciji od 14 reprezentacija u muškoj i 13 u ženskoj do kraja mjeseca borit će se i kuglači i kuglačice Hrvatske, a ispred njih su velika očekivanja. Naime, ženska ekipa će pokušati obraniti naslov svjetskih prvakinja, dok se od muške ekipe ove godine također očekuje medalja, koja im je posljednji put izmakla.


– Definitivno su obje ekipe u krugu favorita. I muška i ženska ekipa su jako dobro posloženi, imamo širinu i moram reći da očekujem medalje, a ne bih se čudio i da obje budu zlatne. Ženska ekipa brani naslov, Mirna Bosak, Valentina Gal i Milana Pavlic su iz Mlake, dok ostale igraju vani, što dovoljno govori o njihovoj kvaliteti. Muška ekipa prošli put nije osvojila medalju, ali vjerujem da bi i sada mogla imati priliku. Djevojkama su glavni konkurenti Njemačka, Mađarska i Češka, a muškarcima Njemačka, Srbija i Mađarska, ali nadamo se da će naše ekipe svladati sve prepreke – rekao je Tonči Mikac, trener Mlake i predsjednik Hrvatskog kuglačkog saveza.


Osim spomenutih članica Mlake, kod žena za Hrvatsku nastupaju Ines Maričić, Amela Nicol Imširović, Klara Sedlar, Ana Bacan Schneider, Marijana Liović i Nataša Ravnić, dok mušku reprezentaciju čine Hrvoje Marinović, Mihael Grivičić, Matija Mance, Luka Bolanča, Branko Manev, Ivan Totić, Nikola Muše, Bojan Vlakevski i Alen Kujundžić.




Iako prvenstvo formalno počinje danas, obje ekipe Hrvatske kreću s razigravanjem tek od sutra do 27. listopada, nakon čega dan kasnije slijede četvrtfinalne pa potom polufinalne utakmice i konačno 30. listopada finale Svjetskog prvenstva.



Raspored

Raspored, kuglači, skupina A: 24. listopada (11.30): Hrvatska – Rumunjska, 25. listopada (18.30): Francuska – Hrvatska, 27. listopada (11.30): Hrvatska – Češka.


Kuglačice, skupina A: 24. listopada (15): Hrvatska – Estonija, 25. listopada (15): Slovačka – Hrvatska, 27. listopada (8.00): Hrvatska – Rumunjska.