Povratak tenisa

U Osijeku će se održati “Hrvatski Premier Tenis”, turnir na kojem će nastupiti 20 najboljih hrvatskih tenisača i tenisačica

Hina

Donna Vekić/Foto REUTERS

Donna Vekić/Foto REUTERS

Zbog pandemije koronavirusa igrat će se pred praznim tribinama, ali uz prijenos na HRT-u i drugim platformama



ZAGREB Od 4. do 7. lipnja u Osijeku će se održati “Hrvatski Premier Tenis” turnir na kojem će nastupiti 20 hrvatskih tenisača i tenisačica. Nažalost, zbog pandemije koronavirusa igrat će se pred praznim tribinama, ali uz prijenos na HRT-u i drugim platformama.


Na turniru će sudjelovati praktički svi najbolji hrvatski tenisači i tenisačice – Marin Čilić, Borna Čorić, Nikola Mektić, Ivan Dodig, Borna Gojo, Franko Škugor, Nino Serdarušić, Duje Ajduković, Donna Vekić, Ana Konjuh, Jana Fett, Lea Bošković, Tena Lukas, Tereza Mrdeža, Antonia Ružić i Iva Primorac.


Također, ovom događaju će prisustvovati i legende hrvatskog tenisa poput Ive Majoli, Gorana Ivaniševića, Jelene Kostanić Tošić i Gorana Prpića.




“Vrlo sam uzbuđena što ćemo svi zajedno ponovno odigrati i natjecateljski tenis, ali i početi podizati formu za nadam se, skori početak WTA i ATP Tour-a. Vjerujem kako će i gledanost ovog posebnog događaja biti velika, a najviše sam ponosna što ću kao ambasadorica kontinentalnog turizma Osječko-baranjske županije na neki način, biti i domaćin ovog jedinstvenog turnira,” kazala je Donna Vekić.


Svi smo željni tenisa nakon duge stanke, a ovo je događaj koji će nam to omogućiti, i to na visokoj razini, uz hvalevrijednu humanitarnu notu. Mislim da ne možemo poželjeti više i bolje od toga – rekla je Nikolina Babić, predsjednica HTS-a.


Osim promicanja hrvatskog tenisa i igrača, ovaj događaj ima humanitarni karakter, točnije, sastavni dio projekta je velika humanitarna akcija pod nazivom “Hrvatska i tenis protiv COVID-19”. Gledatelji će za vrijeme mečeva svojim pozivima moći donirati novac projektu hrvatskih znanstvenika na istraživanju virusa, te pronalaženju cjepiva i lijeka protiv COVID-19.


 


“Svi smo željni tenisa nakon duge stanke, a ovo je događaj koji će nam to omogućiti, i to na visokoj razini, uz hvalevrijednu humanitarnu notu. Mislim da ne možemo poželjeti više i bolje od toga. Zahvaljujem Donni, njezinoj obitelji i timu oko nje što se trude oko ovako lijepe akcije, a mi ćemo kao Hrvatski teniski savez nastojati čim više pomoći u organizaciji i kao pokrovitelj, jer ovo je još jedno predstavljanje tenisa u najboljem svjetlu. Posebna zahvalnost ide i našim tenisačima i tenisačicama koji su se odazvali, od aktualnih članova Davis Cup i Fed Cup reprezentacija, preko naših najboljih juniora, do legendi”, rekla je predsjednica HTS-a Nikolina Babić.


Bez obzira što će tribine biti prazne, važno je naglasiti da će se poštivati propisane epidemiološke mjere.


“Nakon Donnine inicijative, a s obzirom na dobro poznavanje raspoloženja većine tenisača u ovim zahtjevnim vremenima epidemije, odlučili smo organizirati jedinstveni teniski spektakl u Osijeku pod pokroviteljstvom Osječko-baranjske županije i  Hrvatskog teniskog saveza. Hvala svima koji su podržali zahtjevnu organizaciju u ova vremena. Svim sudionicima obećavamo veliko gostoprimstvo, a gledateljima putem HRT-a, vrhunski tenis,” dodao je Igor Vekić, ECM Global d.o.o.