NFL velikan

Tom Brady postao manjinski vlasnik drugoligaša Birminghama

Hina

Tom Brady/Foto REUTERS

Tom Brady/Foto REUTERS

Birmingham je zadnji put igrao u Premijer ligi 2011. godine kada je osvojio Liga kup



Bivša NFL zvijezda Tom Brady postao je manjinski vlasnik engleskog drugoligaša Birmingham, objavio je u četvrtak engleski klub.


Sedmerostruki osvajač Super Bowla, Tom Brady sklopio je partnerstvo s holding kompanijom Birmingham City Knighthead Capital Management LLC i postao predsjednik novog savjetodavnog odbora Birminghama.


“Birmingham je kultni klub s toliko povijesti i strasti i biti dio Bluesa za mene je prava čast”, rekao je Brady u videosnimci objavljenoj na stranicama kluba.




U klupskom priopćenju stoji da će Brady “primijeniti svoje opsežno iskustvo u vođenju i stručnost u nekoliko komponenti kluba, uključujući suradnju s odjelom sportske znanosti za savjetovanje o zdravlju, prehrani, wellnessu i sustavima i programima za oporavak”.


Birmingham je zadnji put igrao u Premijer ligi 2011. godine kada je osvojio Liga kup. Brady, najuspješniji quarterback u povijesti NFL-a, šest je puta osvojio Super Bowl s New England Patriotsima i jedan s Tampa Bay Buccaneersima. U veljači je, nakon poraza Tampe u play offu, objavio da odlazi u mirovinu.