Nešto ne štima

Thomas Bach na Macronovu tragu izrazio zabrinutost zbog razočaravajućih rezultata domaćina idućih OI

Hina

Thomas Bach/Foto REUTERS

Thomas Bach/Foto REUTERS

Francuska je osvojila osmo mjesto na tablici medalja na Olimpijskim igrama u Tokiju s 33 odličja, puno manje od cilja koji je bio postavljen na 40 medalja, a čak devet manje od rekordnog Rija, gdje je pet godina ranije sa 42 medalje Francuska završila na sedmom mjestu



PARIZ Na kraju Olimpijskih igara u Tokiju predsjednik Međunarodnog olimpijskog odbora Thomas Bach izrazio je svoju “zabrinutost” zbog razočarajućih rezultata Francuske tri godine od početka Olimpijskih igara u Parizu, tvrdi AFP prema komentarima postavljenim u internom dokumentu francuskog Nacionalnog sportskog odbora Agencije (ANS) .


Francuska je osvojila osmo mjesto na tablici medalja na Olimpijskim igrama u Tokiju s 33 odličja, puno manje od cilja koji je bio postavljen na 40 medalja, a čak devet manje od rekordnog Rija, gdje je pet godina ranije sa 42 medalje Francuska završila na sedmom mjestu.


“Thomas Bach je u Tokiju izrazio zabrinutost MOK -a u pogledu rezultata francuskog izaslanstva u pogledu Pariza. On potvrđuje da su Igre uspješne kada sportaši zemlje domaćina postignu sjajne rezultate”, piše  u pripremnim dokumentima ANS-a.




Tijekom prijema medaljonoša iz Tokija 13. rujna u Elizejskoj palači, predjsjednik Francuske Emmanuel Macron nije štedio svoje sportaše pozivajući sportaše da “učine mnogo više” za sljedeće Olimpijske igre u Parizu 2024. godine.


“Rezultati nisu baš ono što smo očekivali. Moramo biti među pet najboljih na svijetu, a  uspjeh Igara ovisit će o uspjehu naših sportaša”, kazao je tada Macron.