FIS odlučio

Super-G prvo premješten iz Lake Luisea u Bormio, a na kraju će se održati u Wengenu

Hina

Foto REUTERS

Foto REUTERS

Program u Wengeru će započeti 13. siječnja superveleslalom, zatim slijede dva spusta na legendarnoj stazi Lauberhorn, a program se završava 16. siječnja slalomom



ZAGREB Superveleslalom Svjetskog kupa skijaša koji je otkazan krajem prosinca u Bormiju, bit će održan 13. siječnja u Wengenu, odlučila je Međunarodna skijaška federacija (FIS).


Super-G se prvotno trebao održati koncem studenog u kanadskom Lake Louiseu, zatim je premješten u Italiju gdje je dva puta odgađan zbog vremenskih uvjeta, a sada bi se trebao održati 13. siječnja u 11.30 sati.


Bit će to drugi superveleslalom u Wengenu nakon 1994. godine kada je slavio Austrijanac Marc Girardelli.




Program u Wengeru će započeti 13. siječnja superveleslalom, zatim slijede dva spusta na legendarnoj stazi Lauberhorn, a program se završava 16. siječnja slalomom.


Zbog nedostatka vremena, super-G će se moći pratiti jedino uz stazu i to besplatno, za razliku od sljedeća tri događaja za koje su ulaznice u pretprodaji i moći će se pratiti i u ciljnoj ravnini.


Idući nastup skijaši će imati 5. siječnja na sljemenskom Crvenom spustu, nakon toga sele u Adelboden gdje su na rasporedu veleslalom (8. siječnja) i slalom (9. siječnja)  nakon čega “karavana” seli u Wengen.


U ukupnom poretku Svjetskog kupa vodi Švicarac Marco Odermatt sa 745 bodova, ispred Norvežanina Aleksandera Aamodta Kildea sa 469 bodova, dok je treći Austrijanac Matthias Mayer sa 447 bodova.