Kombinacije

Srpski mediji špekuliraju oko imena novog Noletovog trenera, spominju se i dvije bivše tenisačice

Portal Novi list

Novak Đoković/Foto REUTERS

Novak Đoković/Foto REUTERS

Đokovićev početak karijere obilježila je upravo trenerica



RIJEKA Srpski mediji već danima se zabavljaju s time tko bi mogao naslijediti Gorana Ivaniševića na mjestu trenera Novaka Đokovića. Naime, još uvijek je upitno da li će Nole uopće nekoga angažirati, a prema nekim nagađanjima ukoliko se i odluči na taj potez mogao bi angažirati – trenericu! Riječ je Amelie Mauresmo i Conchiti Martinez.


Obje su već radile s tenisačima pa im taj angažman ne bi bio ništa novo. Kako piše dio medija u Srbiji upravo bi ženska trenerica mogla donijeti jednu drugačiju dimenziju Novaku koji je u posljednje vrijeme često imao izlijeve bijesa usmjerene prema Goranu Ivaniševiću.


Amelie Mauresmo surađivala je s Andyjem Murrayom, Lucasom Pouilleom, vodila je francusku Davis Cup momčad, a trenutno je direktorica Roland Garrosa.




Conchita Martinez vodila je španjolsku Davis cup reprezentaciju, a svojedobno je bila proglašena za trenericu godine u izboru WTA.


Inače, Đokovićev početak karijere obilježila je upravo trenerica. Pokojna Jelena Genčić vodila je Noleta, ali i niz igrača i igračica s područja bivše države poput Ive Majoli, Monike Seleš i Gorana Ivaniševića.