OI u Tokiju

Snježana Pejčić i Petar Gorša ostali bez finala u parovima, osvojili su 17. mjesto

Hina

Snježana Pejčić i Petar Gorša/Foto Facebook MOO

Snježana Pejčić i Petar Gorša/Foto Facebook MOO

U kvalifikacijama je nastupilo 29 parova, a za ulazak u drugu kvalifikacijsku fazu trebalo je biti među osam najboljihTOKIO Snježana Pejčić i Petar Gorša osvojili su 17. mjesto u kvalifikacijama natjecanja mješovitih parova u gađanju zračnom puškom (10 m) i ostali bez borbe za odličja.


U kvalifikacijama je nastupilo 29 parova, a za ulazak u drugu kvalifikacijsku fazu trebalo je biti među osam najboljih.


Pejčić (309,6) i Gorša (314,6) su ostvarili rezultat od 624,2 kruga i od osmog mjesta su bili udaljeni 3,7 krugova.
U drugom kvalifikacijskom krugu meč za zlatnu medalju izborili su kineski par Qian Yang i Haoran Yang te Amerikanci Mary Tucker i Lucas Kozeniesky, dok će za broncu pucati Korejci Eunji Kwon i Taeyun Nam protiv ruskog para Julia Karimova – Sergej Kamenskij.


Za hrvatsku reprezentaciju u streljaštvu u Tokiju ostaje prilika u pucanju malokalibarskom puškom i u trapu. Branitelj naslova iz Rio de Janeira Josip Glasnović će u srijedu i četvrtak pucati u kvalifikacijama trapa te pokušati izboriti mjesto u finalu koje je na rasporedu također u četvrtak.


Snježana Pejčić će u subotu, 31. srpnja, pucati u kvalifikacijama malokalibarskom puškom, disciplina trostav i pokušati se naći među osam finalistica, a muškarci će se u istoj disciplini natjecati u ponedjeljak, 2. kolovoza, kad će u akciji biti Petar Gorša i Miran Maričić.