OI u Tokiju

Nakon najbolje britanske tenisačice Olimpijske igre u Tokiju propustit će i najbolji otočki tenisač

Hina

Dan Ewans/Foto REUTERS

Dan Ewans/Foto REUTERS

Nažalost, nedavno sam bio pozitivan na COVID-19 i neću se moći na vrijeme pripremiti za Olimpijske igre u Tokiju", napisao je Evans na Instagramu



LONDON  Nakon najbolje britanske tenisačice Johanne Konte (30), zbog pozitivnog testa na koronavirus olimpijske igre u Tokiju propustit će i najbolji  britanski tenisač Dan Evans (31).


“Nažalost, nedavno sam bio pozitivan na COVID-19 i neću se moći na vrijeme pripremiti za Olimpijske igre u Tokiju”, napisao je Evans na Instagramu.


“Izuzetno sam razočaran, trenutačno sam u samoizolaciji prema smjernicama koje je postavila vlada,” dodao je prvi britanski reket i 28. tenisač svijeta.




Evans je vijest o odustajanju od nastupa na OI objavio 24 sata nakon što je isto učinila i najbolja britanska tenisačica Johanna Konta (30).


Konta je bila prisiljena povući se s Wimbledona dan prije početka turnira nakon što je član njezinog tima bio pozitivan na COVID-19. Ubrzo je i 38. tenisačica svijeta razvila simptome, a test je pokazao kako je pozitivna.


“Kao rezultat toga, nisam uspjela trenirati posljednja dva i pol tjedna i nažalost, moje se tijelo dovelo u situaciju da ne mogu biti potpuno spremna za Olimpijske igre u Tokiju,” objavila je Konta na Twitteru.


Glavna britanska nada za osvajanje medalje u Tokiju sada je dvostruki olimpijski pobjednik Andy Murray (34).


Prije pet godina u Rio de Janeiru je osvojio zlato pobijedivši u finalu Argentinca Juana Martína del Potra, dok je u Londonu 2012. u finalu slavio protiv Švicarca Rogera Federera.