Turnir u Ičićima

Sedmo izdanje Mastersa u Ičićima donijet će kvalitetnu odbojku na pijesku i dobru zabavu

Ivan Volarić

Ivan Đorđević i Sandro Dukić (KOP Opatija)

Ivan Đorđević i Sandro Dukić (KOP Opatija)

Ovo izdanje turnira smo na neki način posvetili igračima i igračicama, svim onim vjernim odbojkašima i odbojkašima koji godinama dolaze u Ičiće - rekao je Mladen Đorđević



RIJEKA Ičići ipak idu dalje svojim, dobro uhodanim putem… Zbog cjelokupne situacije s pandemijom koronavirusa bilo je dosta neizvjesnosti oko održavanja turnira, ali predsjednik KOP Opatije Mladen Đorđević i njegovi suradnici ipak su uspjeli nastaviti tradiciju na radost brojnih pjeskaša. Ičići u svijetu hrvatske odbojke na pijesku predstavljaju sveto mjesto, znače ono što za hrvatski tenis znači – turnir u Umagu. Nagradni fond je nešto skromniji nego inače, iznosit će 30 tisuća kuna. Prvoplasirani parovi dobit će šest, drugoplasirani četiri, a trećeplasirani dvije tisuće kuna.


– Većina naših dugogodišnjih sponzora je vezana uz turizam i ugostiteljstvo i normalno je da u ovoj situaciji ne mogu izdašnije pomoći turnir – govori Mladen Đorđević i dodaje da se zbog epidemioloških mjera neće postaviti tribine kraj centralnog terena, neće biti ni tradicionalnog partija, pa ni TV prijenosa, međutim, to ne znači da će neće biti dobre zabave. Na neki način cijela plaža bit će tribina, a za dobro raspoloženje će se pored vrhunskih odbojkaša i odbojkašica pobrinuti i DJ. Pjeskaši će umjesto u ritmu dlanova zaplesati u ritmu sunca i dobre glazbe.


– Ovo izdanje turnira smo na neki način posvetili igračima i igračicama, svim onim vjernim odbojkašima i odbojkašima koji godinama dolaze u Ičiće – dodao je čelnik KOP Opatija.




Brojni otkazani turnir pogodovali su Ičićima koji će se odigrati u jačoj konkurenciji nego prijašnjih godina. U ženskoj konkurenciji prijavljeno je 22, u muškoj 18 parova. Po osam parova u obje konkurencije izborili su direktan plasman u glavni dio turnira, ostalima slijede – kvalifikacije. Kvalifikacije se igraju po sustavu jednostruke, a glavni dio turnira po sustavu dvostruke eliminacije. Kvalifikacije će se igrati u petak od 10 sati. U subotu od 9 ujutro igrat će se susreti glavnoga dijela turnira. Nedjelja ujutro donijet će posljednje oglede repasaža, a od 13 sati igrat će se polufinala i finala. Prijave za ženski dio turnira su zatvorene, kod muških ima još dva mjesta u kvalifikacijama.


U ždrijebu ženskog turnira svoje mjesto su našle prošlogodišnje pobjednice, Zagrepčanke Valentina Vrbanc i Sara Radanović. U muškom dijelu turnira neće biti branitelja naslova, slovenskog dvojca Pokeršnik – Zemljak.


– U ženskom dijelu turnira imamo nekoliko stvarno kvalitetnih parova iz inozemstva. Čak i jedan par iz Engleske. Prvi put imamo odaziv iz zemalja koje nisu isključivo iz našeg okruženja. Turnir je sigurno po rejtingu igračica kvalitetniji nego prijašnjih godina – govori Ivan Đorđević, koji brine o sportskom dijelu turnira, a ove godine će se okušati na terenu u paru sa svojim sugrađaninom, Opatijcem Sandrom Dukićem.


Ičići će tako nakon dugo vremena imati i svoj domaći par, a opatijske boje branit će i kompletna »posada« aktualnih klupskih prvaka Hrvatske okupljenih u redovima KOP Opatija. Među njima je i stariji brat Pokeršnik, Danijel. Neokrunjeni kralj Ičića osvojio je u četiri navrata turnir i to sa četiri različita partnera. Sada stiže u kombinaciji s vrlo dobrim Čretom Bošnjakom. Naravno da taj duet spada u red – favorita. Tu su Mađari Olah i Soos, potom Zagrepčani Pribanić i Jerčić…